Hoppa till sidans innehåll
Foto: CHRIS OWENS

Rosenqvist redo att studsa tillbaka på Detroits gropiga gator

11 JUN 2021 08:44
Med Indy 500 lagt till handlingarna är det dags att ställa siktet mot nästa fas av INDYCAR-säsongen för Felix Rosenqvist.
  • Skapad: 11 JUN 2021 08:44

I helgen väntar en viktig dubbel på gatorna i Detroit, där Arrow McLaren SP-svensken nu hoppas kunna ta ett omtag och lämna den senaste tidens motgångar bakom sig.  

Rosenqvist kommer till stadsbanan i Detroit, ökänd för sin ojämna och gropiga beläggning, med gott mod - trots en skral resultatskörd så här långt under 2021. 

Indy 500 var ett fartmässigt steg i rätt riktning, och när INDYCAR senast gästade Detroit 2019 (förra årets evenemang ställdes in på grund av COVID-19) slutade Rosenqvist fyra i ett av de två race som traditionsenligt utgör "The Dual in Detroit".

Med flertalet tunga segrar på just stadsbanor - däribland dubbla triumfer i den kinesiska Formel 3-klassikern Macau Grand Prix - är Rosenqvist nu tillbaka i ett element där han historiskt har trivts väl.

– Detroit är väl ungefär så långt man kan komma från Indy 500, och det är precis det som gör INDYCAR så kul, säger Felix Rosenqvist. Variationen i det här mästerskapet är verkligen fantastisk. Nu har vi något helt annat att se fram emot, och även om vi har haft en väldigt tung inledning på säsongen är det bara positiva tankar i teamet just nu. Vi jobbar på och vet att det kommer vända förr eller senare - jag hoppas att Detroit kan vara platsen där det sker.

Banan i Detroit mäter 3.7 km och består av en mix av snabba svängar och stadsbanetypiska 90-graderskurvor. Bästa omkörningstillfällena finns vid Kurva 3 och Kurva 7 i slutet av banans två längsta raksträckor. 

Mer information på, https://www.indycar.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg