Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Rosenqvist sätter hopp till västkusttrippel i Indycaravslutningen

10 SEP 2021 08:14
Felix Rosenqvist bär med sig förhoppningar om en positiv avslutning på årets Indycarserie när mästerskapet nu når sitt upplopp med en intensiv trippel på den amerikanska västkusten.  
  • Skapad: 10 SEP 2021 08:14


Under tre helger i rad ska mästerskapet nu rundas av med tävlingar i Portland, Laguna Seca och Long Beach; tre lopp som alla återvänder till Indycarkalendern efter ett års covid-vållat uppehåll.

För Felix Rosenqvist rör det sig om tre kära återseenden, inte minst nu till helgen när finaltrippeln inleds på Portland International Raceway i Oregon - där smålänningen tog sig upp på pallen som tvåa senast det begav sig 2019.   

– Jag har en bra känsla inför de här tre sista racen, och jag ser fram emot att få spendera mycket tid i bilen utan något större uppehåll, säger Felix Rosenqvist. Jag gillar den här typen av upplägg med flera race i följd. Portland var ett av mina bästa race 2019, så jag ser fram emot att komma tillbaka dit, och dessutom hade vi ett positivt test där för några veckor sedan.  

Efter besöket i Oregon väntar alltså ytterligare två lopp längre söderut på den amerikanska västkusten, båda i Kalifornien (Laguna Seca och Long Beach). Rosenqvist själv har efter en utmanande säsong, med bland annat en allvarlig krasch i Detroit som tvingade honom att stå över två race, inga ambitioner i titelstriden - där dock Arrow McLaren SP-kollegan Pato O'Ward i högsta grad finns med.

– Det finns mycket att uppnå under de här sista racen, avrundar Felix Rosenqvist. För egen del vill jag naturligtvis avsluta säsongen på topp. Vi har inte haft det lätt i år och det hade betytt oerhört mycket att ta med sig en positiv känsla in i vinteruppehållet. Jag har inget att förlora, och sedan vill jag naturligtvis göra vad jag kan för att hjälpa Pato och teamet. Vi kommer att ge allt för att avsluta så bra vi någonsin kan.

Helgens tävlingar i Portland sträcker sig över två dagar, med träning och kval på lördag och racet - som körs över 110 varv - på söndag.    

Mer information på www.indycar.com

 

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg