Hoppa till sidans innehåll

Rosenqvist siktar högt när INDYCAR-säsongen avslutas med västkustdubbel

01 SEP 2022 14:22
Felix Rosenqvist hoppas kunna avrunda en blandad INDYCAR-säsong på topp när det amerikanska formelbilsmästerskapet når upploppsrakan med två avslutande race på USA:s västkust.
  • Skapad: 01 SEP 2022 14:22

Rosenqvist och hans konkurrenter står redo att sätta punkt för 2022 med två raka tävlingar under de kommande två veckosluten, där Grand Prix of Portland är först ut nu till helgen. 
 
Portland International Raceway har historiskt utgjort goda jaktmarker för Rosenqvist, som var på pallen där i sin första start 2019 och sedan gjorde sitt bästa race för säsongen (sexa) just på den tekniska banan i Oregon under 2021.  
 
- Portland har varit en av mina bästa banor rent historiskt, så jag ser mycket fram emot att komma tillbaka dit i helgen, säger Felix Rosenqvist. Förra året var det mitt bästa race på hela säsongen. Det brukar alltid bli kaos i första chikanen i starten, och jag tror att en av nycklarna blir att ta sig igenom det första varvet utan problem.
 
Efter besöket i Portland väntar endast finalen på Laguna Seca, Kalifornien, nästa vecka innan årets INDYCAR-säsong helt kan summeras. Det innebär att två så kallade road course-banor återstår på kalendern – en bantyp där Rosenqvist har haft bra fart på senare tid.

Arrow McLaren SP-svensken tog bland annat pole position i det senaste road course-loppet i Indianapolis, och var dessutom näst snabbast i ett test på just Laguna Seca igår måndag.

 
- Vi har varit snabba på road course-banorna den senaste tiden, vilket känns extra lovande inför de här återstående två loppen, avslutar Felix Rosenqvist. Vi hade pole position i Indianapolis och jag låg trea på Mid-Ohio innan jag tvingades bryta med tekniska problem där.

- Dessutom hade vi ett riktigt bra test på Laguna så sent som igår. Förhoppningsvis kan vi sy ihop det fullt ut nu och avsluta den här säsongen med två riktigt bra race.
 
Helgens Grand Prix of Portland inleds med fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag kväll och racet, som sträcker sig över 110 varv, startar kl. 21.30 på söndag.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg