Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Persson

Rosenqvist siktar på nya framgångar efter stark premiär

21 MAR 2019 08:18
Efter en uppmärksammad debut, där han länge var i ledning och till slut blev fyra på gatorna i St. Petersburg i Florida, återvänder Felix Rosenqvist i helgen till NTT IndyCar Series.
  • Skapad: 21 MAR 2019 08:18

Säsongsupptakten i St. Petersburg gav stark vind i seglen för Rosenqvist och Chip Ganassi Racing. Den nya konstellationen fick en flygande start när det svenska nyförvärvet sensationellt kvalade in som trea och sedan höll jämna steg med en trio tidigare mästare  i form av Josef Newgarden, teamkamraten Scott Dixon och Will Power. Det gav svensken en imponerande fjärdeplats.

Inför helgens tävlingar på COTA, kanske bäst känd som värd för USAs Grand Prix i Formel 1, hoppas Rosenqvist förstås kunna bygga vidare på den lyckade premiären - men 27-åringen är samtidigt väl medveten om att den högmoderna 5.5 km långa banan i Texas skiljer sig markant från de trånga gatorna i St. Petersburg. 

 
-
COTA blir en intressant tävling, säger Felix Rosenqvist. Banan är väldigt olik alla andra på IndyCar-kalendern, så det återstår att se hur det kommer att påverka racingen. Det är antagligen en av de tuffaste banorna för däcken och den som kräver flest kompromisser i inställningen av bilen. Det blir en utmaning för oss alla.

COTA gör i år debut på IndyCar-kalendern, men banan är trots det inte helt ny för förarna och teamen. Anläggningen arrangerade det officiella försäsongstestet för lite drygt en månad sedan, där Rosenqvist återfanns i topp fem under de båda dagar då fältet tog banan i besittning. 

- Jag tror att alla ser fram emot det här nytillskottet på kalendern och vi hade ett bra test på COTA i förra månaden, fortsätter Rosenqvist. Vi fick onekligen väldigt positiva besked i premiären, men jag skulle säga att COTA är så pass annorlunda att det här blir lite som en nystart för alla. Jag tror att vi kan få se ganska stora omkastningar, men jag ska göra mitt bästa för att ta vid där vi slutade i St. Pete.
 
På start i COTA finns även Marcus Ericsson som i premiärtävlingen fick brytra efter tekniska problem. 

Helgens tävlingar inleds som vanligt med två träningpass på fredag. Kvalet körs på lördag, och det 60 varv långa racet kl. 18.30 svensk tid på söndag kväll. Det sänds LIVE på Viasat Motor och Viaplay.

Mer information finns här, IndyCar - information och regler

TIDSSCHEMA
(alla angivelser avser svensk tid)
 

Fredag 22 mars
Fri träning 1: 16.15-17.00
Fri träning 2: 20.05-21.05

Lördag 23 mars
Fri träning 3: 16.00-16.45
Kvalificering: 20.00-21.15

Söndag 24 mars
Race (60 varv): 18.30 - LIVE på Viasat Motor/Viaplay


LIVE TIMING: racecontrol.indycar.com


MÄSTERSKAPSTABELL (TOPP FEM)
Efter 1/17 race

1: Josef Newgarden (USA, Penske), 53 p.
2: Scott Dixon (NZL, Ganassi), 40 p.
3: Will Power (AUS, Penske), 37 p.
4: Felix Rosenqvist (SWE, Ganassi), 33 p.
5: Alexander Rossi (USA, Andretti), 31 p.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link