Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marco Meumann

Salzburgring näst på tur för Jessica Bäckman

17 JUN 2022 10:52
17-19 juni intar ADAC TCR Germany och dess deltagare ännu en österrikisk bana, denna gång Salzburgring. Landslagsföraren Jessica Bäckman är laddad för ännu en tävlingshelg med bra resultat i bagaget.
  • Skapad: 17 JUN 2022 10:52


– Salzburgring är en ny bana för mig, väldigt snabb bana med långa raksträckor och få antal kurvor. Det blir extra viktigt att sätta alla kurvor perfekt för att vara med i fronten. Jag ser framemot helgen, säger Jessica Bäckman.

ADAC TCR Germanys tredje deltävling att köra på Salzburgring. Jessica ser framemot att tävla igen efter den lyckade säsongspremiären på Oschersleben banan i Tyskland samt en lyckad andra deltävling på Red Bull Ring, med totalt 3 utav 4 vinster.
– Jag fick en superstart i säsongspremiären med min första vinst, vilket jag sedan följde upp med ytterligare två vinster på Red Bull Ring. Nu siktar jag såklart på att försöka återuppta samma resultat igen och vara med och fajtas om topplaceringarna, säger Jessica Bäckman.


Salzburgring är en racerbana belägen några mil öster om Salzburg i Österrike. Banan är 4,225 kilometer lång och det allra snabbaste varvet på banan sattes av Mick Dohan på en Honda 500cc-motorcykel med tiden 1.17,126. En Formel 1-bil skulle klara av banan på mindre än en minut. Banan öppnades 1968 och har en enkel design, där två raksträckor länkas ihop av en långsam kurva, samt ett par tekniska sektioner.
– Salzburgring är en ny bana för mig, väldigt snabb bana med långa raksträckor och få antal kurvor. Det blir extra viktigt att sätta alla kurvor perfekt för att vara med i fronten. Jag ser framemot helgen, säger Jessica Bäckman.


ADAC TCR Germany seriens uppbyggnad
Säsongen 2022 i ADAC TCR Germany består av fem deltävlingar i Tyskland och två deltävlingar i Österrike. Serien är en av de tuffaste TCR-serierna i världen och har en hög status på förarna som kommer från flera olika länder runt om i Europa. Säsongstarten gick av stapeln att gå på Oschersleben banan i Tyskland där Jessica knep sin första seger för säsongen, och kommer avslutas på den välkända Formel 1 banan Hockenheimring. Förutom Hockenheimring kommer även de världskända Formel 1 banorna Nürburgring och Red Bull Ring finnas på kalendern 2022, den sistnämnda var föregående tävling där Jessica tog 2 av 2 vinster. Varje deltävling är uppbyggt på två träningspass på fredag, ett tidskval på lördag vilket avgör startposition i Race 1 på lördag, samt ett tidskval på söndag som avgör startposition i Race 2 på söndag. Poäng tilldelas till topp 10 i tidskvalen samt topp 15 i respektive race. Den föraren med mest poäng efter den sista deltävlingen på Hockenheimring i slutet på oktober kommer att ta hem förartiteln ”ADAC TCR Germany Drivers Title” i ADAC TCR Germany serien. 

Mer information på, https://www.tcr-series.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg