Hoppa till sidans innehåll

Samtal pågår om fortsatt ekonomiskt stöd till idrottsrörelsen

12 AUG 2020 08:03
Under föregående vecka hölls dialogsamtal mellan idrotten och regeringens idrottsminister Amanda Lind. Tillsammans med Riksidrottsförbundet var flera specialidrottsförbund representerade under möten. Svensk Bilsport var ett av dem.
  • Skapad: 12 AUG 2020 08:03

Läget för idrottsrörelsen är fortsatt ansträngt och de allra flesta har fått ställa in eller skjuta fram serier och stora tävlingar, både internationella och nationella. Och de idrottsarrangemang som kan genomföras gör det utan publik. Allt detta har naturligtvis gjort att idrotten, inte bara tappat fart, utan även sett stora summor pengar utebli till idrottslig verksamhet när exempelvis inga licens- publik- eller tävlingsintäkter kommer in till föreningar och förbund.

För den första halvan av året har redan staten skjutit till stödpengar till idrotten. Men nu förs dialogen för ett fortsatt ekonomiskt stödpaket till idrottsrörelsen. En rörelse som anses som Sveriges största med 3 miljoner idrottsutövare.

- För oss, precis som för många övriga förbund kommer ett fortsatt stöd vara livsviktigt. Det stöd som vi inom bilsporten fick för våren var av största betydelse för vår verksamhet. Och tills idrotten kan bedrivas i något mer normala former kommer vi fortsatt behöva stöd, så ser verkligheten ut idag, säger Anna Nordkvist, VD för Svensk Bilsport.

Nordkvist som tillsammans med sina kollegor på Fotboll och SVEMO träffade Amanda Lind i förra veckan där det även fanns med representanter från Riksidrottsförbundet, lyfte där fram den situation som råder i dagsläget utifrån en fyra punkter lång lista som idrotten tillsammans prioriterat.  

Vikten av att regeringen hörsammar behovet av ett förlängt ekonomiskt stödpaket till idrottsrörelsen.

Behovet av att se över regelverken kring 50-gränsen för allmänna sammankomster, dels för att medge en utökning av publik och för att möjliggöra genomförandet av olika idrottsevenemang.

Att enskilda Specialidrottsförbund har kommit långt med att utarbeta regler/protokoll som skulle kunna medge utökad publik eller idrottsevenemang med fler deltagare.

Riksidrottsförbundet är villigt att koordinera framtagandet av de underlag som blir nödvändiga för att politik och ansvariga myndigheter ska kunna fatta beslut i dessa frågor.

Samma punkter lades fram under alla träffar som idrotten höll med idrottsministern under förra veckan där, Bandy, Basket, Handboll, Innebandy och Ishockey höll ett möte. Cykel, Friidrott, Orientering, Simning, Skidor och Triathlon ett andra och Bilsport, Fotboll och SVEMO ett tredje.

Målet med dialogmötena var att alla specialförbundens representanter som deltog skulle kunna ge en genomarbetad och gedigen bild kring av hur de och idrotten tillsammans ska arbeta för att kunna ta emot större publikgrupper och organisera idrottstävlingar med fler deltagare, allt med ett fortsatt stort ansvarstagande och utan risk för smittspridning. 

- Jag tycker att vi i den mötesgrupp som jag satt med i fick fram våra och idrottens problem och att vi också fick en förståelse från regeringens representanter på plats. Men även om idrottsrörelsen är stor så är det många som är i behov av statligt stöd så länge som corona påverkar vårt samhälle. Men att vi tillsammans inom idrotten går gemensamt i sakfrågan tycker jag är starkt och visar på den styrka som finns inom rörelsen och det tror jag är mycket viktigt. Nu återstår att se hur idrottsministern tar detta vidare inom regeringen, men vi kommer att följa upp detta med ett nytt möte om några veckor. Exakt vilken gruppering det blir från idrotten är ännu inte klart, men ett möte blir det, avslutar Anna Nordkvist. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg