Hoppa till sidans innehåll

Säsongens första poäng i hamn för Henric Skoog

21 SEP 2020 08:17
Henric Skoog infriade sin målsättning för helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Hockenheim när han körde hem sin första poäng för säsongen.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 08:17

Skoog, i par med britten Nick Yelloly, slutade på 15:e plats i det första av helgens två race och inkasserade därmed en första välkommen poäng i vad som betraktas som ett av världens tuffaste GT-mästerskap just nu.

Det blev emellertid en dramatisk avslutning på loppet, och en strid på kniven bokstavligt talat hela vägen in i mål. Schubert Motorsports bil #10, då med Yelloly bakom ratten, tvingades stå emot stor press under slutvarven - men höll undan för jagande svensken Jimmy Eriksson med ynka två tiondelar in över mållinjen och bärgade den sista poängen på spel.

Skoog/Yelloly levererade därmed den första poängplatsen för någon BMW-bil i ADAC GT Masters den här säsongen (teamkamraterna Joel Eriksson/Aidan Read körde även de in på poängplats i helgen, men en dag senare i Race 2). 

- Målet den här helgen var just att ta vår första poäng, och det var precis det vi lyckades med, säger Henric Skoog. Vi visste att det skulle bli tufft och i slutändan hade vi en marginal på två tiondelar, så det kunde inte ha varit mer på håret! Det känns väldigt kul att inte bara ha tagit min och teamets, utan också BMW:s, första poäng den här säsongen.

Skoog kvalade in bilen på 13:e plats, som bäst placerade BMW, men fick hjärtat i halsgropen i början av loppet när han körde av i hög fart i ingången till Hockenheim-banans berömda Motodrom.

Kort därefter uppstod också kontakt när Corvette-föraren Markus Pommer tryckte sig förbi in i den efterföljande Sachs-kurvan, men Skoog behöll lugnet och lämnade över sin BMW M6 GT3 till Yelloly med poängen klart inom räckhåll. 

- Det var ett spännande ögonblick in i Motodromen, kommenterar Henric Skoog. Jag tappade bilen, fick ett kast och gled ut i gruset, men som tur var lyckades jag klara upp det. Det här var ett race som bevisade hur otroligt hårt man måste ligga på för att kunna konkurrera i det här mästerskapet. Det är en osannolikt hög nivå.

I det avslutande Race 2, som kördes på söndagseftermiddagen, blev Skoog/Yelloly 22:a.

Nästa deltävling för ADAC GT Masters körs på Sachsenring den 2-4 oktober.

Mer information på, www.adac-gt-masters.de


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg