Hoppa till sidans innehåll

Säsongens tredje EM-deltävling för Tom Kristensson

26 AUG 2022 08:38
Tom Kristensson med co-driver Andreas Johansson startar sin tredje tävling i årets Europamästerskap i rally i den tjeckiska tävlingen Barum Czech Rally Zlin. Liksom i tidigare i år kör man en Hyundai i20 R5 för Kowax 2Brally Racing.
  • Skapad: 26 AUG 2022 08:38

Tävlingen, som utgår från staden Zlin i sydöstra Tjeckien, startar med en stadssträcka i Zlin på fredag kväll, och sedan skall ytterligare 12 sträckor avverkas under lördag och söndag. Totalt blir det drygt 20 mil specialsträckor på mycket skiftande asfaltunderlag. Tävlingen är känd som en av de tuffare i EM, då det dessutom förväntas regn under helgen, blir det en rejäl utmaning för de 75 anmälda ekipagen, varav 25 i den högsta klassen, Rally 2, där Tom och Andreas kör.

Helt okänd är den inte för Tom då han körde här i Junior-EM 2018 och tog en tredje plats i klassen.

Detta är dock inget mot hemmaföraren och den största favoriten Jan Kopecky, som har många starter och totalsegrat de senaste fem åren.

En annan favorit är den redan klare Europamästaren spanjoren Efren Llarena, som säkrat segern trots att två deltävlingar återstår, då den ende utmanaren Simone Tempestini inte kommer till start.

– Jag ser verkligen fram emot tävlingen. Vi behöver erfarenhet och då är det bra att köra den här tävlingen, eftersom det skiftar mycket med olika typer av asfalt och grepp. Kan man behärska detta så är man en bra förare på asfalt, säger Tom Kristensson.

– Det gäller även att ha lite tur och undvika punkteringar, som ställde till det för oss i EM-tävlingen i Lettland och nu senaste tävlingen i Polen, avslutar Kristensson.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg