Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chris Graythen

Säsongspremiär för Ericsson och Rosenqvist

13 MAR 2020 08:03
I helgen startar årets Indycarsäsong. Och precis som förra året återfinns de båda svenska racingstjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist på startgriden. I år i samma team.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 14:27

Chip Ganassi Racing kommer till start i årets säsong med ett trebilsteam med Scott Dixon och svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.

- Det är en mycket större grupp. Framför allt i ingenjörsrummet märker man en stor skillnad. Jag tycker vi har en bra balans där det inte är för mycket spring, men samtidigt ett kliv upp från vad jag anser var en för liten line-up förra året – då vissa team ibland hade fem-sex bilar! Jag kommer bra överens med både Marcus (Ericsson) och Scott (Dixon), och så länge det är så är det alltid kul med en ny teamkompis. Vi har hängt rätt mycket under försäsongen och det är alltid ett plus när man kommer bra överens när man ska spendera sex månader on the road, säger Felix Rosenqvist som nu alltså är teamkamrat med en förväntansfull Marcus Ericsson.

- Det känns som om jag startar ett nytt kapitel i min karriär. Sist jag hade så bra förutsättningar var för sju år sedan. Men under de åren som följde i F1 och i IndyCar har jag alltid suttit i mindre team som inte har haft den kunskapen som krävs. Därför ser jag detta som en nystart, det är ett toppteam. Jag ska leverera och visa vad jag går för, sa Marcus Ericsson i en intervju med Aftonbladet.

Firestone Grand Prix of St. Petersburg är först ut i kalendern precis som i fjol då en debuterande Felix Rosenqvist direkt visade framfötterna och i mål var fyra. Rosenqvist som sen blev årets rookie i serien förra året gör nu sin andra säsong. Men han precis som många är lite villrådiga inför premiären.

- Det är svårt att säga hur försäsongen egentligen ”har gått”; vi har bara haft en och en halv dag av faktisk körning, så det har varit väldigt begränsat. Känslan i bilen är dock bra. Vi har mest fokuserat på oss själva. Det är långa listor av saker som ska bockas av innan första racet, utöver att köra snabbt, så vi har försökt vara metodiska i det arbetet. Vi har inte kollat så mycket på vad andra har gjort och som vanligt är varvtiderna inte speciellt intressanta i sig under försäsongen, säger Rosenqvist.
Att teamet som Ericsson och Rosenqvist kör för är ett av de som får bära favoritskapet råder det ingen tvekan om.

- Jag vill vinna race. När jag ser tillbaka på den här säsongen vill jag ha vunnit minst ett race. Det är lite svårt att prata placering i mästerskapet, men jag vill resa till varje tävlingshelg med målsättningen att jag ska vinna. Jag vet att jag inte kommer att göra det, men jag har förberett mig för att jag ska ha den inställningen. Det måste man ha i ett sådant team som Chipp Ganassi Racing, säger Marcus Ericsson.

Vann förra årets premiär gjorde Team Penskeföraren Josef Newgarden. Newgarden som sen även tog hem hela serien.

Under torsdagen stod det klart att premiären av årets Indycar kommer köras inför tomma läktare som en följd av Coronaviruset och att den andra tävlingen som planerats till Long Beach i Kalifonien ställs in. 

Mer om Indcar på, https://www.indycar.com/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png