Hoppa till sidans innehåll
Foto: Vincent Thuillier

Säsongsstart i Rally-VM för Oliver Solberg

20 JAN 2022 08:02
Oliver Solberg är med från start som fabriksförare för Hyundai Motorsport i WRC-klassen när årets Rally-VM startar säsongen i Monte-Carlo under torsdagen.
  • Skapad: 20 JAN 2022 08:02

- Det ska bli väldigt speciellt att köra den första tävlingen med officiella färger på kläder och bil. Det känns extra spännande att få vara med om allt från start och jag är helt klart väldigt förväntansfull. Det här är något jag har drömt om och arbetat för väldigt länge. Att få börja säsongen som en fullblodsfabriksförare är något helt fantastiskt, säger Oliver Solberg som är den yngsta deltagaren i WRC-klassen, Rally1.

I det 50:e världsmästerskapet i rally görs radikala tekniska förändringar. För första gången kommer hybridbilar att användas i VM-serien. Rally1 bilarna blandar en elmotor med 100 kilowatt prestanda och en tävlingstestad 1,6-liters turboladdad bensinmotor, som har drivit sportens toppbilar sedan 2011. Allt är uppbyggt kring ett uppgraderat säkerhetscells-chassi. Muskelpaketet når prestandanivåer till mer än 500 hästkrafter (tidigare cirka 350), samtidigt som de skadliga utsläppen minskar då alla Rally1-bilar kommer att köras med 100 procent hållbart bränsle.

- Jag tror att alla går runt och är exalterade över allt nytt. Man är ganska nervös över om man har förstått all teknik och hur den kan utnyttjas. Den första tävlingen kommer att ge svar på vem av förarna som har förstått det bäst av alla, säger Solberg som under säsongen planeras dela Hyundaiteamets tredjebil med den spanske veteranen Dani Sordo.

Den 90 årige klassikern Rally Monte-Carlo innehåller totalt 17 specialsträckor fördelade på fyra dagar. De två första kör i mörker på torsdagskvällen. Säsongsöppningen av årets VM avslutas tidigt på söndag eftermiddag.E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg