Hoppa till sidans innehåll

Sätereie i maximal NEZ-ledning

19 JUN 2018 15:08
Den svenska deltävlingen i NEZ på Högstabanan i Haninge lockade 136 crosskartar. Inför finalen är Svensk Bilsport i topp i fyra av fem klasser, där William Sätereie har maximala poäng i 250cc.
  • Skapad: 19 JUN 2018 15:08

De yngsta deltagarna i 85cc tävlar om en NEZ Cup. Där var Likenäs Elias Nilsson tvåa i helgen efter norrmannen Simen Johansen och det räckte för att värmlänningen fick behålla ledningen. Frida Enholm, Teknis MC, är fyra i tabellen.

I 125cc är det norskt i topp genom Sindre S Trøyterud som har två segrar. Bäste svensk är Timmy Enlund, Västerås MS, trots att han blev stående i A-finalen.
– Jag kom tre decimeter, sedan gick växellådan sönder, säger en besviken Enlund.

Finnskogas William Sätereie är den svensk som har två delsegrar så här långt. Det gör att han toppar 250cc med åtta poäng före Oskar Andersson, Vimmerby MK.
– Men det är dubbla poäng i Riga, så det gäller att fokusera och fortsätta prestera, säger Sätereie.
Klassen 650cc toppar Mattias Andersson, MK Kopparberg, före lillebror Markus. I Haninge var det tvåa och trea bakom hemmaföraren Roger Lunde. Därmed ökade han sin poängskörd ordentligt och klättrade upp till sjätteplats i tabellen.

I Xtreme har Finnskogas Tommie Svärd täten, med lika många poäng som norrmannen Aleksander Wiik. Trea är finländaren Jami Kalliomäki. Men det var Charlie Agerheim som vann hemma på Högstabanan.
– Förra året fick vi stryk av de utländska gästerna, men i år hänger vi med. Det är riktigt kul, konstaterar Charlie Agerheim.

Faktum är att Haninge MK hade så många som fem förare i A-finalen i Xtreme. Charlies bror Marcus Agerheim slutade fyra, Max Rundberg femma, Peter Lundmark sexa och Jimmy Bergander sjua.

 

NEZ-mästerskapet i Crosskart omfattar tre deltävlingar: premiären i norska Solør och andra deltävlingen den gångna helgen i Haninge. Finalen körs i Riga, Lettland, helgen 13-15 juli. Samtliga tävlingar räknas och i finalen får deltagarna dubbla poäng.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link