Hoppa till sidans innehåll

SBFplay flyttar in på Solidsport

24 JUN 2020 13:02
Nu är det klart att Svenska Bilsportförbundet väljer att växla upp på Sveriges största kanal för livesänd sport.
  • Skapad: 24 JUN 2020 13:02

– Vi hoppas nu kunna locka en ännu större publik till svensk bilsport, säger Jörgen Ekwall marknadsansvarig på Svenska Bilsportförbundet.

Sedan augusti 2011 har Svenska Bilsportförbundet satsat på livesändningar och rörligt innehåll via den egna streamingkanalen SBFPlay på Solidtangos videoplattform.

Sedan lanseringen har hundratusentals tittare kunnat följa livesänd bilsport, ett gäng olika nyhetsprogram och mängder med annat videoinnehåll under åren. SBFPlay har flera miljoner visningar sedan starten och är idag en central del för att sprida svensk bilsport online.

Och nu är det dags att ta nästa steg.

Idag står det klart att Svenska Bilsportförbundet flyttar in på Solidtangos egenutvecklade plattform för idrotten, Solidsport – Sveriges största kanal för livesänd sport.
 – Det här gör att vi får det som är bra med Solidtango, i form av en stabil videoplattform, men också flera nya fördelar som Solidsport medför. Att synas i ett sammanhang med en massa annan idrott är en stor fördel som vi hoppas kunna locka många nya tittare. En annan är Solidsport-appen som kommer göra det ännu enklare för tittarna att följa vårt innehåll, säger Jörgen Ekwall, marknadsansvarig på Svenska Bilsportförbundet.

Flytten till Solidsport innebär också att kommande livesändningar från Svensk Bilsport kommer kunna tillgängliggöras för en miljonpublik på Telia Play.
– Att vårt liveinnehåll även kan synas på Telia Play är såklart ytterligare en fördel som ger oss unika möjligheter att nå ut med vår idrott online till en väldigt bred publik, säger Ekwall.

Svenska Bilsportförbundet är en av Solidtangos äldsta kunder och ett ledande idrottsförbund när det gäller att skapa videoinnehåll såväl live som on demand. 
– Att Svenska Bilsportförbundet väljer att ta nästa steg på Solidsport är oerhört glädjande säger Johan Lundqvist, en av grundarna till Solidtango och Solidsport.

Han fortsätter:

– Som ett av Sveriges största idrottsförbund har bilsporten lyckats samla lockande och spännande innehåll på sin kanal där blandningen av livesändningar från olika sportgrenar och sitt magasin Bilsportnytt. Det har lett till otroligt höga tittarsiffror över tid, och med det sagt ska det bli fantastiskt kul att få fortsätta denna resa och utveckla samarbetet tillsammans med Svenska Bilsportförbundet, avslutar Lundqvist.

Redan till helgen kommer förbundet livesända sina första tävling på sin nya kanal solidsport.com/sbfplay​ som även fortsatt nås på sin vanliga adress www.sbfplay.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg