Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

SDC Swedish Drift Championship växlar upp med Gatebil som ny arrangör

20 JAN 2021 11:49
Svensk drifting växer och till säsongen 2021 tar det svenska mästerskapet, SDC Swedish Drift Championship, ytterligare ett steg i utvecklingen när Mantorp Park tar över som promotor och arrangerar mästerskapet genom varumärket Gatebil.
  • Skapad: 20 JAN 2021 11:49

Gatebil har sedan 1993 arrangerat några av Europas största motorsportfestivaler i Norge och Sverige där drifting är ett självklart inslag med frikörning, Breisladd och Gatebil Drift Series. I Sverige äger Mantorp Park rättigheterna till Gatebil och det är genom den kombinationen som SDC Swedish Drift Championship kommer drivas.

- Med detta samarbete kan vi fortsätta utveckla driftingen i hela landet och inte bara på Mantorp Park, tillsammans med alla de duktiga klubbar som vi också bygger sporten, säger Fredrik Sjöqvist på Mantorp Park.

Gatebil SDC 2021 kommer innehålla tre klasser, Pro (SM), Semi-pro (RM) och junior-pro (JSM).

Pro kommer köra fem deltävlingar och Semi-pro fyra deltävlingar och i kalendern återfinns tre etablerade driftingbanor. Mantorp Park, Sundsvall Raceway och Hultsfred Drifttrack är alla kända platser för driftingförarna, men det blir även en helt ny bana för mästerskapsdrifting, Lidköpings motorsportarena. Var finaltävlingen för Pro-klassen kommer att genomföras är ännu inte klart och presenteras längre fram.


- Vi har länge haft viljan att göra mer för svensk mästerskapsdrifting och nu känner vi att det är rätt tid att göra en stor satsning för att få SDC att ta nästa kliv. Tävlingarna i SDC har under flera år fungerat bra med rutinerade arrangörer och vi känner oss därför trygga i att tillsammans med dem nu utveckla serien säger Hans-Jörgen Andersson, VD för Gatebil.

Svensk drifting är i en stark utvecklingsfas med förare av mycket hög klass. Under säsongen 2020 tvingades SM-serien ställas in på grund av coronapandemin. Nu är förhoppningen om att det kan bli en ny tight serie när det blir dags för säsongen 2021.

- För Svensk Bilsport är vi mycket nöjda med den lösning som nu finns för driftingens mästerskapsserie. Vi har goda erfarenheter av de samarbeten vi genom åren haft med Mantorp Park och vet vad de kan när det gäller att bygga kraftfulla event som bjuder publiken på mer än bara biltävlande. Att de nu utnyttjar styrkan i Gatebil tror jag är helt rätt och det ska bli spännande att se utvecklingen av SDC Swedish Drift Championship 2021, säger Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg