Hoppa till sidans innehåll

Seger direkt för Lundqvist

19 APR 2021 08:27
Linus Lundqvist fick en drömstart på säsongen i Indy Lights när han omedelbart slog till med både pole position och seger vid helgens premiär på Barber Motorsports Park i Alabama, USA.
  • Uppdaterad: 19 APR 2021 08:27


 
Lundqvist var i storform under hela premiärhelgen i INDYCAR-seriens främsta instegsklass, och satte tempot direkt från start på den fria träningen.

Den regerande Formula Regional Americas-mästaren fortsatte sedan på samma sätt i det första kvalet för säsongen, där han inte bara slog till med pole position utan också formligen krossade det gällande banrekordet med nästan en sekund. 

Från pole position kunde Lundqvist sedan kontrollera premiärracet från början till slut och köra hem en ohotad seger, drygt fem sekunder före Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan Benjamin Pedersen (DEN).

Lundqvist är den blott andre svensken någonsin, efter INDYCAR-stjärnan Felix Rosenqvist, att vinna ett Indy Lights-race.

- Helt, helt otroligt att få vinna mitt allra första race i Indy Lights, utbrister Linus Lundqvist. Det var ett perfekt race och jag kunde inte ha drömt om en bättre start på säsongen. 

Lundqvist slutade sedan tvåa, bakom andraårsföraren och teamkamraten David Malukas (USA), i helgens avslutande race på söndagskvällen svensk tid. Duon var där i en klass för sig, över halvminuten före tredjeplacerade Devlin DeFrancesco (CAN) i mål. 

Resultaten innebär att Lundqvist lämnar premiären i Alabama med en tidig ledning i förarmästerskapet, 13 poäng före DeFrancesco.

- Det är svårt att vara annat än nöjd med en sådan här debut, summerar Linus Lundqvist. Stort tack till teamet som hjälpt mig att komma in i mästerskapet på ett så bra sätt. Vi har onekligen bra fart och det är väldigt skönt att få det här beskedet redan från start. Kul att få leda mästerskapet, även om det är lite väl tidigt att börja fokusera på det ännu.

Linus Lundqvist och resten av Indy Lights-fältet är tillbaka på banan redan kommande helg för säsongens andra deltävling, då på gatorna i St. Petersburg, Florida.

Mer information på www.indylights.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg