Hoppa till sidans innehåll

Seger för Jansson i SM-premiären

03 NOV 2021 09:22
Igår startade årets SM-virtuell racing by Porsche och det var fjolårssegraren Carl Jansson som till slut körde hem den första deltävlingssegern.
  • Skapad: 03 NOV 2021 09:22

Men förhandssnacket kom att handla mycket om Sam Hammarstedt som var den som satte snabbaste tid under förkvalet till tävlingen. Hammarstedt som tidigare inte kört något av de SM-tävlingar som genomförts under senare år blev en snabb konkurrent att hålla koll på för övriga förare.

- Jag kommer från kartingen där jag tävlat i KZ, den växlade klassen och tävlade lite utomlands i EM och VM, men det blev lite för dyrt så det har blivit simracing i stället som jag började med i augusti, sa Sam Hammarstedt efter att inte bara varit snabbast i tidskvalet utan även vunnit sitt kvalheat och säkrat pole position i första deltävlingsfinalen.

Något tyngre gick det till en början för regerande mästaren Carl Jansson som inte riktigt hade topptiderna under träning eller tidskvalet. Det räckte ändå till en plats i främre led i ett av kvalheaten där han efter att ha legat bakom Philip Fransson under flera varv kunde göra en attack på den smala banan med få omkörningsmöjligheter. Det blev en kamp sida vid sida över fyra kurvor innan Jansson gick segrande ur den duellen och kunde med det säkra en plats i främre led i finalen bredvid Sam Hammarstedt.

En final där varken Carl Jansson eller Sam Hammarstedt hade en bra inledning. Jansson kom inte i väg riktigt i starten och tappade direkt ner till en fjärdeplats innan första sväng. Och Hammarstedt tappade från ledning ut bilen lite i kurva två och passerades av Philip Johansson som tog ledningen i racet följt av Gustav Jonsson och Carl Jansson. Jansson kunde sen passera Gustav Jonsson och ta upp jakten på ledande Philip Johansson.

Och det blev lite en repris för Carl Jansson som följde Philip Johansson länge innan läget kom.
- Ja, det var inte riktigt planerat där, men jag tror Philip missade lite och öppnade upp för mig, sa Carl Jansson som sen var sida vid sida några kurvor med Johansson innan han tog sig förbi Johansson.

- Man tänker hela tiden på att sätta nästa utgång men det blir lätt att man tittar mer bakåt och bromsar lite för tidigt och missar lite och då tappar man lätt en tia i varje utgång, konstaterade Philip Johansson efter målgång.

Johansson tappade ner till en tredjeplats som sen han höll hela vägen in i mål. Tvåa blev Sam Hammarstedt.
- Jag är nöjd, men samtidigt lite besviken då jag hade bättre fart under hela dagen. Jag var snabbast på kval så lite besviken ändå, men vi får vara nöjda. Jag är tvåa och Gustav fyra. En bra start för teamet på serien, summerade Sam Hammarstedt efter målgången bakom premiärvinnaren Carl Jansson.

- En viktig seger för mitt självförtroende. Jag var inte alls i topp under förkvalet och inte under tidskvalet. Det fattades det sista för mig. Men jag tror att min starka sida är racen. När vi kommer till race där jag kan fundera ut var man kan köra om och var man är snabbare. Farten är där och jag är nog snabbare i race än i kval. Så vi får se under resten av tävlingen, jag har att jobba för att förbättra mig under kvalen. Racen tycker jag att jag har bra koll på, summerade vinnaren Carl Jansson sin insats efter den första deltävlingen av SM virtuell racing by Porsche.

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg