Hoppa till sidans innehåll

Skärås redo för kampen om VM-guldet

12 SEP 2019 10:03
Nu är det dags! Årets viktigaste helg står för dörren – VM i KZ2. Även om motståndet är sylvasst har Europamästaren Emil Skärås höga förväntningar.
  • Skapad: 12 SEP 2019 10:03

Men först den tredje av totalt fyra deltävlingar i italienska racingserien GT Endurance, där västeråsaren kör en Lamborghini i klassen GT Lights. Trots synnerligen ringa erfarenhet var han med och vann en deltävling tidigare i Misano.
– Jag var ner och testade förra veckan och det kändes bra, så jag ska försöka prestera så bra som möjligt och försöka utvecklas, säger Emil.
Den tävlingen avgörs kommande helg på banan i Vallelunga som ligger strax utanför Rom.

Veckan efter är det dags för den rafflande säsongsavslutningen i KZ2. Stentuff klass med sex-växlade internationella kartar där de allra främsta och mest rutinerade förarna återfinns. Startlistan innehåller 126 namn, varav 34 går till final. En av dessa förare vinner.
– Det blir årets höjdpunkt! Vi har förberett oss väl med tester och fysträning, och Lonato är en bana det brukar funka bra på. Så förhoppningarna om att kunna slåss om VM-titeln är höga, fortsätter Emil.

Efter fyra år i KZ2 har han rutinen som krävs och de fyra senaste säsongerna har Emil Skärås tillhört det svenska landslaget i Karting. Att han kör för italienska Energy Corse, ett av de bästa fabriksteamen, är en annan viktig faktor. När EM avslutades i mitten av juni i Sarno tog Emil Skärås hand om guldet. Nu är det Lonato och VM som gäller.
– Samtidigt ska man ha klart för sig att Lonato är en bana många är duktiga på, i och med att i princip alla fabriker ligger där runt omkring. Jag gillar banan, och det funkar bra där så vi vill definitivt vara med och slåss allra längst fram!

Under denna vecka gör han de sista förberedelserna innan avfärden till Italien. Bland annat ska Emil träffa sin mentala tränare Jan Alriksson för att förbereda sig för det race han sett fram emot under hela året.
VM-tävlingen pågår mellan den 17 och 22 september, med final på söndagen. Tack vare sitt EM-guld har Emil Skärås klassens lägsta startnummer, 101. Ytterligare elva svenska förare deltar i KZ2.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png