Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Persson

Skoog klar för ny Porsche-säsong i Tyskland

19 MAR 2019 11:44
Henric Skoog har skrivit på för en tredje rak säsong med Huber Racing i Porsche Carrera Cup Deutschland.
  • Skapad: 19 MAR 2019 11:44

22-årige Skoog debuterade i den tyska racingserien – det största av Porsches alla nationella Carrera Cup-mästerskap – under 2017, och avancerade under fjolåret till en position där han länge utmanade om en plats bland de fem främsta i förarsammandraget.
 
En spektakulär krasch i finalen på Hockenheim, vilken föranledde ett sjukhusbesök, innebar att Skoog till slut föll till tionde plats i mästerskapet – men nu tar alltså Torshälla-sonen nya tag med en vässad målsättning för 2019.
 
- Det känns väldigt bra att få fortsätta det jag påbörjat i Porsche Carrera Cup Deutschland under de senaste två åren, säger Henric Skoog. Huber Racing har blivit som ett andra hem för mig och vi tog ett bra steg framåt tillsammans i fjol, men jag känner att jag fortfarande inte har nått min fulla potential. Jag vill mer, och mitt mål i år är att regelbundet vara med och utmana om pallen och att ta min första seger. Stort tack till teamet och till mina samarbetspartners för den här möjligheten!
 
Vid sidan av Skoog är ytterligare två förare, holländaren Larry ten Voordeoch tyske Richard Wagner, klara för Huber Racing den kommande säsongen. Teamet för också samtal med ytterligare potentiella chaufförer.
 
Porsche Carrera Cup Deutschland-säsongen omfattar i år 16 race fördelade över åtta helger, med premiär i samband med DTM på Hockenheim den 3-5 maj. Finalen körs på Sachsenring den sista helgen i september. 
 
Totalt väntas runt 30 bilar komma till start i Porsche Carrera Cup Deutschland under 2019.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link