Hoppa till sidans innehåll

SM-seger för P-G Andersson

21 JUN 2021 13:44
Värmlänningarna Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kammade hem sekundfighten - vann samtliga sträckor i  andra deltävlingen av asfalts-SM.
  • Skapad: 21 JUN 2021 13:44


Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kommer i år köra hela traditionella rally-SM som har premiär 14 augusti i rally Killingen. Teamet de kör för, GN Motorsport Sweden erbjöd dem att köra andra deltävlingen i asfalts-SM, som kördes i Växjö i helgen för, att värma upp inför 2021-års säsong.

Trots att P-G jobbar som asfaltsläggare är det närmare 10 år sedan han körde på asfalt sist, då som fabriksförare i VM åt Proton. Trots det kammar de hem samtliga fyra sträcksegrar efter gastkramande sekundstrid med tvåan Mattias Adielsson
– Det var fantastiskt kul! Jag är så jäkla tacksam att GN Motorsport lät mig komma hit och köra lite rallybil igen - jag som hade tänkt lägga av! Stort tack för det. Och det var en kul fight med Adielsson och känns så gött att kamma hem segern, säger P-G.

Första sträckan delade de sträcksegern med Mattias Adielsson men därefter har de utökat ledningen efter tre sträcksegrar och vann den jämna fighten med 2,1 sekunders marginal före Mattias Adielsson och 21,7 sekunder före trean Lars Stugemo.

Teamet GN Motorsport Sweden kammade hem tre klassegrar totalt idag. Förutom att P-G och Anders vann sin klass och totalvann tävlingen, blev det seger iden nationella fyrhjulsdrivna klassen genom Stefan Kristensson och Lukas Hägg vann den internationella tvåhulsdrivna klassen.


Resultat: http://www.raceconsulting.com/rally/resultat/totalresultat.jsp?competition=1296


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg