Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto Anders Mahlstedt / motorphoto.com

SM flyttas från Sundsvall till Tierp

15 AUG 2016 11:00
Beskedet om en inställd tävling i Sundsvall innebar att Svenska Bilsportförbundet snabbt behövde finna en alternativ värdbana för finalerna i Dragracing SM. Nu är det klart att de landar hos Tierp Arena.
  • Skapad: 15 AUG 2016 11:00

Fyra tävlingsklasser har tilldelats SM status av Svenska Bilsportförbundet. Två av dem skulle ha kört finaler på Sundsvall Raceway 19-21 augusti, Stock Super Stock och Competition. Arrangören SHRA Sundsvall meddelade för några dagar sedan att de ställer in sin tävling på grund av för få anmälda förare. Nu flyttas SM finalerna istället till Tierp Arena, som har tävlingsdatum 25-28 augusti.
- Vi är glada och tacksamma att Tierp Arena har sagt ja till SM final körningarna med så kort varsel, säger Jonas Staflund, ordförande i Svenska Bilsportförbundets dragracing utskott.

En majoritet av förarna var redan anmälda till tävlingen och det låg nära tillhands att frågan först gick till Tierp Arena.

Kjell Pettersson, som är tävlingsledare för arrangerande klubb, NDRS Motor Club, säger efter beskedet om den inställda tävlingen att han känner med SHRA Sundsvall.
- Vi har sedan tidigare klart med SM finalstatus för tävlingsklasserna Junior Dragster och Pro Modified, berättar Petterson. Han tillägger att Tierp Arena också hade lagt in en ansökan till SBF inför säsongen om att få arrangera SM finaler på Tierp Arena för de tävlingsklasser som nu flyttas från Sundsvall.

- Enbart i Stock Super Stock har vi 46 anmälda förare och det är rekordmånga, så det känns extra kul att de också får  göra upp om SM titeln under tävlingen.


Totalt är närmare 360 förare anmälda att köra på Tierp Arena 25-28 augusti. Tävlingen är den näst sista deltävlingen i Dragracing EM för bil och finaltävling i Nordiskt mästerskap i Drag Bike. För många av tävlingsteamen i serien EDRS European Drag Racing Championship är det också säsongsavslutning.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link