Hoppa till sidans innehåll

Smittsäker numrering på anvisade platser även för väg, vatten, skog och snö-idrotterna

23 OKT 2020 08:59
Igår kom beslutet att regeringen höjde publikbegränsningen till 300 personer på numrerade platser och med säkert avstånd. Efter dialog mellan RF och Polisen gäller även det beslutet för publik på icke fasta stolar om det görs enligt restriktionerna.
  • Skapad: 23 OKT 2020 08:59


Anvisad sittplats innebär inte att det måste vara fast monterade stolar utan man kan även markera sittplats på annat vis (tillfälliga stolar, markeringar på ståplats etc) under förutsättning att man sitter ner under hela tävlingen och att man håller ett avstånd på minst en meter mellan stolarna, undantag för sällskap som kan sitta ihop två och två. Den informationen kunde glädjande Lena Sahlins, Säkerhetsansvarig på Riksidrottsförbundet, ge efter dialog med polisen till de idrotter inom väg, vatten, skog och snö som inte alltid har sin publik inne på arenor med numrerade sittplatser.

- Det här beskedet pekar helt klart i rätt riktning för oss i bilsporten och andra sporter som finns med inom väg, vatten, skog och snö. Många gånger har vi alla publik som står eller sitter på en tillfällig arena som allt som oftast är väldigt stor. Att vi nu enligt det här beskedet ges ansvar att säkerställa detta på ett smittsäkert sätt för våra besökare är klart ett steg framåt för att kunna ha lite mer publik på delar av våra evenemang igen. Och vi kommer fortsätta att arbeta för lättnader inom vår idrott då jag anser att vi har bättre förutsättningar eftersom vi vistas utomhus på stora ytor och ej är en kontaktsport. Vi fortsätter det arbetet med Folkhälsomyndigheten och Regeringen, samt tillsammans med övriga idrotter inom gruppen väg, vatten, skog och snö, säger Anna Nordkvist, VD, för Svensk Bilsport.

Mer information om beslutet från Regeringen som går i kraft 1 november finns här. 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg