Hoppa till sidans innehåll

Snabba ryck för Linus Lundqvist när ledartröjan ska försvaras

18 JUN 2021 08:56
Nye mästerskapsledaren Linus Lundqvist står inför en snabb omställning när Indy Lights Presented by Cooper Tires återvänder till rampljuset igen i helgen, bara några dagar efter att motorerna tystnade över Detroit.
  • Skapad: 18 JUN 2021 08:56


Utmaningen som nu väntar är en radikalt annan än den som senast stod i fokus. Den gropiga, tighta, och intensiva stadsbanan på Belle Isle ger plats för vidsträckta, öppna ytor när fältet slår läger på vackra Road America i Elkhart Lake, Wisconsin - den längsta banan på kalendern med sina 6.5 kilometer.

- Det är tvära kast just nu och det gäller att analysera förra helgen och sedan snabbt ställa om och fokusera på den här, säger Linus Lundqvist. Road America är en helt annan typ av bana än Detroit, så det är en ny spelplan igen i helgen. Jag har bara testat där en gång, men det är en väldigt snabb bana som bestraffar misstag hårt och belönar dig rejält när du gör rätt. Det är ett långt varv så det gäller att man sätter ihop det, särskilt i kvalet.

Lundqvist går in i helgens tävlingar som ledare av mästerskapet efter dubbla pallplatser senast i Detroit, men den 22-årige stockholmaren jagas hårt av amerikanerna David Malukas och Kyle Kirkwood - som bara är en respektive fyra poäng efter sin svenske rival. 

- Det är jämnt i toppen och jag förväntar mig att det fortsätter på samma sätt, fortsätter Lundqvist. Vi har haft en bra bil överallt den här säsongen, men kanske framför allt på den här typen av traditionella banor, så jag känner mig trygg i var vi står. Jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna vara med där uppe nu också. Jag är redo!

Efter helgens tävlingar på Road America kommer precis halva Indy Lights-säsongen ha avverkats. Redan i morgon torsdag tar bilarna banan i besittning för två timmars tester, innan tävlingshelgen officiellt inleds med träning och kval på fredag.

På lördag körs det andra tidskvalet, samt Race 1, och på söndag avslutas begivenheterna med Race 2.

Mer information på, https://www.indylights.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg