Hoppa till sidans innehåll

Söderberg rattar ännu ett kartingmästerskap

29 MAJ 2019 15:18
Över 190 förare från hela världen ska i helgen köra om EM-medaljerna i klasserna OK och OKJ. Och den som ska ha koll på allt är Bengt Söderberg som nu gör sitt fjärde internationella mästerskap som tävlingsledare.
  • Skapad: 29 MAJ 2019 15:18

 - Stolt. Jag är stolt. För mig är det en ära att vara tävlingsledare för ett internationellt mästerskap i karting. Och nu blir det till och med fjärde gången, Det är inte illa för en grabb från lilla Norsjö, säger Bengt Söderberg. 


Det är där Söderberg har sina rötter. I Norsjö som på kartan hittas i inlandet av Västerbotten och har Skellefteå som närmsta större stad. Med flera åtaganden inom idrotten som ordförande, tränare och ledare inom flera idrotter som fotboll, ishockey, hästsport och så bilsport är det igen tvekan om att Bengt Söderberg har ett hjärta för ungdomen och idrottandet.
- Det är det finnaste med sport. Att se alla som brinner för sin idrott. Se den tid de lägger ner och sen att få följa några av dem hur de utvecklas. Det är roligt. Och viktigt. Idrotten är viktig. Den är fostrande och ger mycket tillbaka och där har vi ledare en viktig roll, säger Söderberg.

Det är nu fjärde året i rad som Bengt Söderberg är tävlingsledare för en internationell mästerskapstävling i Kristianstad. Två VM och snart också två EM.
- Jag hade lite tur. Halkade in här lite på ett bananskal. Det var en annan kille som skulle göra det, men han var tvungen att tacka nej och då frågad de mig, säger Söderberg och fortsätter.
- Jag hade gjort något SM och fått bra kritik för det och så var jag väldigt engagerad i kartingen i Norrland. Ja, och så gick det bra och på den vägen är det. Men det är klart jag var nervös första gången. Men nu är vi ett bra team.

Att vara tävlingsledare för en internationell tävling kontra en nationell skiljer sig en del.
- Ja, på internationella tävlingar är det en jury som bestraffar medan det nationellt är tävlingsledningen som tar beslutet. Och här nu i Kristianstad på EM så finns det kameror runt bana till hjälp för juryn. Det är bra och blir så mycket lättare att bedöma då, förklarar Söderberg som själv har ett öga ut mot den internationella horisonten.

- Jo, det vore kul att göra det samma på en internationell tävling utanför Sverige, det vill jag, men det är även en kostnadsfråga som förbundet ska stå för. Jag var över till England och tittade på hur de arbetar och hur stor sporten är där och det gav mersmak. Så jag hoppas att det blir någon gång innan jag slutar, berättar Söderberg som på frågan om vad tjusningen med kartingen är har ett glasklart svar.

- Det är plantskolan till racingen och alla andra sportgrenar. Se bara på några av de stora nu. Ta Hansen och Ekström. De kommer från kartingen. Ungdomar som man fått följa och ser hur de utvecklas till världsstjärnor, avslutar Bengt Söderberg.

EM i karting körs nu i helgen i Kristianstad. Mer information på, www.cikfia.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link