Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

South Swedish Rally först ut när Nordiska Mästerskap väcks upp på nytt

04 MAJ 2022 08:07
Både grus och asfalt väntar förarna i de tävlingar som ingår i Nordiska Mästerskapet där premiären av mästerskapet ingår i South Swedish Rally sista veckoslutet i maj.
  • Skapad: 04 MAJ 2022 08:07

Två tävlingar på grus körs i respektive Sverige och Finland. Asfalten möter förarna i Danmark. Olika underlag i mästerskapet gör att förarna utmanas på olika förhållanden för att bli Nordisk Mästare. Tävlingarna kommer att genomföras som internationella tävlingar med tillägg för nationella klasser. De nationella licenserna kommer att gälla i hemlandets tävling.

Nordiskt Mästerskap är inget nytt, men har inte arrangerats i Rally på många år. Nu har de Skandinaviska Bilsportförbunden beslutat att det ta upp mästerskapet på nytt med start 2022 där South Swedish Rally blir premiärtävlingen. Mästerskapet kommer att genomföras som en del i FIA European Rally Trophy Scandinavia.

– Det här är något som vi och de övriga nordiska länderna pratat om under en tid och det känns bra att vi nu äntligen får till det. Vi tror att det kan öka intresset för att tävla i andra länder och även höja konkurrensen på de här tävlingarna som ingår i Nordiska Mästerskapet, säger Janne Rydh, Svensk Bilsports ordförande i Rallyutskottet och fortsätter.

– För den som har frågor nu kan man kontakta de förarkontaktmän som finns. De kommer inte enbart att hjälpa till med den egna tävlingen utan även förmedla kontakter och hjälpa de som vill tävla i de andra länderna. Alla tävlande ska inte behöva lösa alla frågor själv vad gäller resor och boende, avslutar Rydh.

 

Mästerskapet är begränsat till deltagare från de fem skandinaviska länderna, och deltagarna kan även tävla med nationellt homologerade bilar. Deltagare från Skandinavien ingår automatiskt i både Nordiska Mästerskapet och FIA European Rally Trophy Scandinavia.

Mer information på, www.nrc.events


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg