Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Spännande värre i Crosskart-SM:s avslutning

21 SEP 2018 08:58
Den ena rysaren efter den andra blev det innan Sebastian Enholm, Isak Reiersen, Per Björnson och Viktor Andersson säkrat sina SM-guld i Crosskart.
  • Skapad: 21 SEP 2018 08:58

Efter fem SM-deltävlingar var det hos Haninge MK allt skulle avgöras. Tack vare att en deltävling fick räknas bort, men inte finalen, var det i princip öppet i samtliga klasser. Till det solsken, välfylld parkering och åskådare som trängdes på bergsknallarna runt Högstabanan. Det var upplagt för fest, spänning och dramatik. Vilket det också blev! 


Speciellt hårt var det i 650cc, där Markus Andersson och Per Björnson båda hade 107 poäng innan start. När ljuset släcktes i A-finalen stod de längst fram bredvid varandra.
Klassens veteran, Årjängs Björnson, tog starten tätt följd av nykomlingen Andersson, regerande mästare i mindre 250cc. Först efter att ha varit uppe jämsides med Björnson tre gånger i velodromen och gjort en sista attack i målsvängen gav Kopparbergsföraren upp.
- Jag gjorde allt och just nu känns det väldigt surt att inte ta guld, sa Andersson direkt efteråt.
Förhoppningsvis inser han nu ett par dagar efteråt att han haft en makalös säsong med sin nybyggda kart och i högre klass. För Björnson imponerades:
- Det tog tre varv innan jag hörde honom, men när han dök upp i velodromen spratt jag till och fick sedan försöka stänga av alla krafter, sa Björnson.

Med ytterligare ett guld har han på nio år tagit åtta SM-guld i 650cc och tre guld i NEZ. Helt otroligt!
- Så länge det är så här tight är det hur kul som helst! Du får inget gratis utan måste superjobba. Jag är alldeles svettig, fortsatte Björnson.

Silver till Markus Andersson och brons till storebror Mattias Andersson.

I JSM har Sebastian Enholm, Teknis MC, dominerat och 15-åringen avslutade på samma sätt genom femte raka segern i 125cc. Silver till Elias Svensson, Östmark och brons till Robin Tietjens, Haninge MK.

Att Isak Reiersen bytte från 125cc till 250cc och tvingades bryta de två första deltävlingarna gjorde honom bara extra laddad. För sedan tog han två segrar och ledde finalen i Haninge från start till mål. Silver till William Sätereie, Finnskoga MK och brons till Oskar Andersson, Vimmerby MK.

Regerande mästaren i motorstarkaste klassen Xtreme, med 43 startande, hade en dag där ingenting riktigt stämde, och i ivern att komma upp sig i fältet nuddade Linus Östlund till slut räcket och skadade kartens bakvagn. Det gjorde att till hemmapublikens förtjusning vann Marcus Agerheim A-finalen före lillebror Charlie Agerheim.

SM-guldet gick dock till Bollnäs och Viktor Andersson, som efter en jämn och fin säsong körde in som sexa i Haninge och därmed passerade han Östlund med en poäng i sammandraget.
Silver alltså till Linus Östlund och brons till Charlie Agerheim.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link