Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Stärkt stöd till specialidrottsförbunden

03 JUN 2021 15:59
100 miljoner ska över fyra års tid tillföras specialidrottsförbunden, det beslutades vid helgens Riksidrottsmöte.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2021 15:59

Under den gångna helgen hölls Riksidrottsmötet, det högsta beslutande mötet inom idrotten där samtliga specialidrottsförbund finns med som röstberättigade. Under mötet röstades Björn Eriksson fram att sitta kvar som Riksidrottsförbundets ordförande de två kommande åren. Mötet röstade även in två nya specialidrottsförbund, Svenska Padelförbundet och Svenska Islandshästförbundet medan Friskis & Svettis, Svenska E-sportförbundet, E-sportförbundet SESF, Svenska förbundet för Funktionell Fitness, Svenska Jiujitsuförbundet, Svenska Bridgeförbundet och Sveriges Schackförbund (som endast sökt medlemskap i SISU Idrottsutbildarna) fick avslag på sina ansökningar.

Men den motion, av flera som behandlades, som tilldrogs sig mest diskussioner var motion 23 med titeln, Kraftigt stärkt stöd till specialidrottsförbunden med idrotten i fokus, inskickat av elva förbund. Flera röster uttalade sig både för och emot motionen och vad den kan komma att få för genomslag vid bifall. Men med siffrorna 170 – 15 röstades motionen igenom om att under de närmaste fyra åren omfördela 100 miljoner av det statliga stödet på drygt två miljarder kronor till specialidrottsförbunden. Beslutet innebär även att specialidrottsförbunden ska få färre styrande riktlinjer från Riksidrottsförbundet kring anslagen.

- Specialidrottsförbunden ges här ett ökat utrymme för att stärka rekryteringen, främst bland barn och ungdomar, och öka tillgängligheten. Helt enkelt se till att svensk idrott är världens bästa. Det blir ytterligare ett tydligt steg i idrottsrörelsens gemensamma strategi för att fortsätta utveckla idrotten mot målen i Strategi 2025, säger Tommy Ohlström, vice ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsens kommer, vilket redovisades på Riksidrottsmötet, att inrätta ett råd med förtroendevalda från medlemsförbunden som ska kopplas till arbetet med att stärka stödet till förbunden.

- Som ny ordförande var detta mitt första Riksidrottsmöte. En intressant och viktig del av vår idrott som ger en bredare inblick i idrottsrörelsens helhet, men som även belyser den komplexitet som finns med alla förbund som ingår i RF, med en del väldigt stora rent utövande mässigt och en del med mindre utövare, men väldigt framgångsrika medalj- och mediemässigt för Sverige. Inte helt olikt Svensk Bilsport, säger Roger Engström, Svensk Bilsports ordförande och fortsätter.

- Sammanfattningsvis tycker jag att det var ett bra möte, ett möte som med sina beslut i mångt och mycket föll bra för oss inom bilsporten. Exempelvis nämnda motion 23 som med sin indikation kommer kunna öppna upp för bredare rekryteringsarbete för oss, då stort fokus tidigare legat i åldrar och ramar som inte passat vår verksamhet så bra, avslutar Roger Engström.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg