Hoppa till sidans innehåll

STCC-titelfighten fortsätter i helgen med publik på Midnattssolsloppet i Skellefteå

16 JUN 2021 14:22
Hemmahoppet Robert Dahlgren kommer dit som både favorit och den jagade föraren i mästerskapsledning efter en premiärhelg. 
  • Skapad: 16 JUN 2021 14:22

– Att vi äntligen får ha publik på min hemmatävling känns riktigt kul och speciellt, säger Robert Dahlgren.

– Banan är helt annorlunda mot Ljungbyhed trots att båda är flygplatsbanor. Jag kommer dit med högt självförtroende och vet att den passar vår bil bra. Vi kan säkra en stark helg, men jag vet att våra konkurrenter kommer starkare än de var under premiären – det kommer att bli tufft.

Närmst CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren är Oliver Söderström och Tobias Brink som delar andraplatsen i mästerskapet, 17 poäng från ledning.

– Det är en extra motivation att försöka slå Dahlgren på hans hemmabana. Sedan vet jag att Skellefteå är en bana inte som passar vår bil, men kollar man datan från förra året vet jag att det finns mycket att förbättra för oss – det känns positivt. Kan vi sy ihop allt så har vi mycket bättre chanser i år att kunna utmana som seger och ta ikapp i mästerskapet, det är det viktigaste, säger Oliver Söderström.

– Vi är oerhört taggade och åker till Skellefteå för att slå Dahlgren. Ljungbyhed gick inte som vi hoppades på, men vi var snabba. Vi siktar på titeln i år och målsättningen är inte annorlunda inför helgen, det är segerjakt som gäller även här‚ säger Tobias Brink.

Förra året la Robert Dahlgren beslag på två av segrarna medan Mikael Karlsson säkrade sin första STCC-seger någonsin i tredje tävlingen.

– I år hoppas jag vi kan säkra minst en seger som inte är i tävlingen med omvänd startordning. Jag har mycket bättre känsla för Skellefteå än Ljungbyhed och det ska bli spännande att se var vi står. Vi har mycket att testa inför tävlingen och vi går för seger, säger Mikael Karlsson.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman imponerade i sin STCC-comeback under Ljungbyhed-premiären med en andraplats och nytt varvrekord i sista tävlingen. 22-åringen ligger på delad sjätte plats i mästerskapet med Mikael Karlsson inför Skellefteå.

– Vi tar med oss farten vi hade i Ljungbyhed till helgens tävlingar. Vi hittade många bra saker under premiären och ska försöka ta vara på det i Skellefteå, en bana som jag bara tävlat på en gång tidigare. Det brukar bli bra racing här och jag hoppas få med mig ordentligt med poäng, säger Hugo Nerman.

Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: http://plus.stcc.se

Mer information på www.stcc.se 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg