Hoppa till sidans innehåll

STCC fortsätter i Norrland med Midnattsloppet

27 AUG 2020 08:14
STCC TCR Scandinavia-säsongen drar till Norrland och Midnattsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena på lördag för årets andra deltävling där den hårda kampen om SM-guldet fortsätter.
  • Skapad: 27 AUG 2020 08:14

Mästerskapet gjorde debut 2019 på den norrländska racingbanan, som är Skandinaviens längsta, och bjöd på rekordjämn racing med en segermarginal på ynka 22 tusendelar mellan Andreas Wernersson och hemmaföraren Robert Dahlgren.

– Nu kommer vi till min hemmabana där vi hade två fantastiska tävlingar förra året. För oss blir det en utmaning med ny bil och full viktlåda. Men jag kör som alltid för seger och kommer kämpa för varje centimeter på banan, säger Robert Dahlgren.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström chockade i STCC-premiären för två veckor sedan där han säkrade pole, seger och mästerskapsledning.

– Känslan från premiären sitter fortfarande i, speciellt efter allt strul vi hade inför. Men jag är ödmjuk inför Skellefteå och tar absolut inget för givet. Vi måste fortsätta och jobba hårt och det kommer bli sjukt tufft i helgen, säger Oliver Söderström.

En förare som är ute efter revansch är Audi-föraren Tobias Brink som satte varvrekord under kvalet i premiären men som fick bestraffning i andra tävlingen där han korsade mållinjen först och blev nedflyttad till nionde plats.

– Premiären var en besvikelse. Men vi visade att vi var snabbast och målet för Skellefteå är tveklöst att få revansch och plocka så mycket poäng det bara går på förarna framför oss i mästerskapet, säger Tobias Brink.

Hela sju förare ligger inom 20 poäng i toppen av mästerskapet inför tävlingshelgen i Skellefteå där det finns 80 poäng att köra om totalt.

Tidigare världsmästaren Rob Huff ligger bara fyra poäng från ledning och har visat att han snabbt lär sig nya banor, Skellefteå lär inte vara något undantag.

Kågered Racing-trion Andreas Ahlberg, som tog segern i premiärens tredje tävling, Emil Persson och Micke Karlsson visade att de hör hemma i toppen och teamet ligger tvåa i teammästerskapet, 31 poäng bakom Lestrup Racing Team.

Följ STCC live
STCC-helgen i Norrland inleds med tester på fredag, följt av en späckad heldag på lördag med fri träning, kval och tre tävlingar som samtliga sänds live på: https://plus.stcc.se


Mer information om STCC finns på https://www.stcc.se/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg