Hoppa till sidans innehåll

Stjärnglans när Rally-SM har premiär i Kil

13 AUG 2021 08:03

Premiär av Rally-SM och det är Killingen med nio sträckor uppdelat på över 70 kilometer som får öppna upp årets mästerskap. Ett rally som i år lockat till sig riktigt stjärnglans med flertalet VM-meriterade förare.
  • Skapad: 13 AUG 2021 08:03

Flera kända namn från internationellt tävlande finns med i Klass 1, Internationella 4 WD där hela tre svenska juniorvärldsmästare finns med i startlistan, Pontus Tidemand, Emil Bergkvist och PG Andersson. PG Andersson kommer till start tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson som regerande svenska mästare i klassen. Därtill flera andra tunga namn i sporten såsom Mattias Adielsson, Dennis Rådström, Tomas Thunström, Patrik Flodin, Stig Andervang, Mats Jonsson, Jonas Kruse, m fl.


Totalt är det 140 startande och i klass 1 Internationella 4 WD är 22 ekipage anmälda. Imponerande siffror inför premiären.

- Det är otroligt egentligen med tanke på den tid vi har bakom oss och delvis är kvar i, att Rally-SM lyckas locka så många förare och den bredd av elit som finns med i startfältet. En stor eloge till arrangören som jag vet har arbetat hårt för det här länge. Intresset för rally har aldrig varit större än vad det är nu upplever jag, i alla fall inte på många år och aldrig har kvalité på material team och besättningar vari bättre. Jag tror den utvecklingen kan hålla i sig, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport och fortsätter.

- Det jag tycker är extra kul är att vi ser blandningen av etablerad elit och rutin med lite mer yngre stjärnor som vågar satsa, det är både kul och tillfredställande att se den framåtandan som nu omger mästerskapet.

Tävlingen i Kil är den första av årets serie i det traditionella SM efter det att Boden tvingats ställa in i vintras. 08:20 går första bil ut. Återstår att se vad regerande mästaren kan göra på de värmländska vägarna.

- Det är en vägkarraktär som jag trivs på. Rätt så raka vägar med hög hastighet så det bara att trycka gasen i botten och hålla ner den där. Det är verkligen sträckor som sållar agnarna från vetet. På pappret är det riktigt hård konkurrens, så det kommer att bli ett väldigt kul rally som jag verkligen ser fram emot, säger den regerande mästaren P-G Andersson.

Mer information finns på www.rallysm.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg