Hoppa till sidans innehåll

Stor minskning av skador på hals

27 SEP 2018 10:54
Skador på hals tillhör de allvarligaste skadorna som förkommer inom bilsporten. Nu visar statistiken att antalet minskar kraftigt.
  • Skapad: 27 SEP 2018 10:54

Till Svensk Bilsports licensförsäkran anmäls skador årligen till Folksam. Av de anmälda skadorna har det skett en markant minskning på just kroppsdelen hals. Samarbetet mellan Svenska Bilsportförbundet och Folksam startade 2008 och sedan dess har skadorna på hals minskat med cirka 60%. 


- Det är naturligtvis fortsatt för hög siffra tycker jag. Men det positiva är att kurvan pekar brant neråt och en titt på årets siffror, fram till idag, visar på en fortsatt minskning.  Säkerhetsarbetet är mycket viktigt för oss inom alla delar av sporten, men här kan vi se mönster och en medvetenhet som sedan HANS och Hybrid-skyddens intåg successivt har ökat inom sportgrenarna och det har påverkat resultatet väldigt positivt, säger Anna Nordkvist, VD, Svensk Bilsport.
 

Uppföljning av skaderesultatet sker varje år och Svensk Bilsport och Folksam följer denna positiva trend och på sikt hoppas vi att den kommer visa på ännu färre skador.

För att anmäla skada till Folksam på licensförsäkringen ring 0771-950 950.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info