Hoppa till sidans innehåll

Stort stöd från Riksidrottsförbundet till bilsporten

12 JUN 2020 13:41
Bilsportförbundet och Cheerleadingförbundet har drabbats hårdast på förbundsnivå av coronakrisen och får avgörande stöd för fortsatt verksamhet.
  • Skapad: 12 JUN 2020 13:41

Även förbund med föreningar som arrangerar stora evenemang drabbas hårt. Med hjälp av stödet de nu får hoppas flera kunna återkomma med evenemangen 2021.

Igår beslutade Riksidrottsförbundet styrelse att 3500 föreningar och 41 förbund och dess distrikt kommer få ta del av det stödpaket om 500 miljoner kronor som regeringen beslutade om i slutet av mars.

Idag, fredag, får alla specialidrottsförbund besked om vilket stöd de får för sin nationella verksamhet. De två förbund som har påverkats mest negativt är Svenska Bilsportförbundet och Svenska Cheerleadingförbundet.

- Det här stödet är helt avgörande för oss. Vi har ett tapp på 15 miljoner bara under våren. Det här stödet på närmare 9 miljoner kronor ger oss möjlighet att över huvud taget av klara verksamheten, säger Anna Nordkvist, VD, Svenska Bilsportförbundet.

För bilsporten har corona påverkat verksamheten stort och förbundet har ej kunnat genomföra verksamhetskritiskt möten eller Förbundsmötet. Det har varit och är fortsatt stopp i anställningar och investeringar och med det står bland annat utvecklingen av licenssystemet för appen still. Det har heller inte genomförts några tävlingar, men det som haft den största ekonomiska påverkan är tappet av utplockade licenser. Dessa tillsammans med ökade kostnader, tappade intäkter på teknikavdelningen var de tunga ekonomiska bortfallen som bilsporten belyste i sin redovisning när förbunden skulle sammanställa effekten av corona under våren. 

- Att Riksidrottsförbundet har lyssnat på vår situation under våren känns verkligen bra. Nu kommer vi att lägga ett förslag till kommande styrelsemöte om hur en ny prognos kan se ut med dessa viktiga pengar som bilsporten får, säger Anna Nordkvist.

Förbunden för de stora lagidrotterna får en summa att fördela mellan sina elitföreningar. De förbund som har föreningar som arrangerar stora motionslopp eller turneringar får en summa att fördela vidare för dessa evenemang, som exempelvis handbollsturneringen Partille cup.

Bilsporten har också gjort ansökningar för ett par stora viktiga evenemang under perioden som blir påverkade.

- Evenemangen är viktiga pusselbitar i att bygga intresset för bilsporten, nationellt och internationellt samt en viktig strategi i rekryteringsarbetet. Dessa pengar ska nu också fördelas mellan dem som blivit drabbade, säger Anna Nordkvist.

Många föreningar har fortsatt stora problem då restriktioner och förbud att ha publik, genomföra större ungdomsturneringar eller genomföra större motionslopp fortsätter gälla över sommaren och troligen en bit in på hösten.

- Vår bedömning är att idrottsrörelsen förlorar ytterligare mer än 1,2 miljarder kronor om restriktionerna ligger kvar till början av hösten. Jag hoppas regeringen förstår den svåra situation som många föreningar befinner sig i och förlänger stödpaketet med 500 miljoner till sista september, säger Björn Eriksson.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg