Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Ebrey

Styrelsebeslut om tävlingar i annat distrikt

07 APR 2021 16:53
Förbundsstyrelsen beslutade ikväll den 6/4 2021 om tävlingar som planeras genomföras i annat distrikt.
  • Uppdaterad: 07 APR 2021 16:53

Förbundsstyrelsen beslutade ikväll den 6/4 2021 att under pågående pandemi och nuvarande restriktioner för idrotten, så ska distriktet som ger tillstånd för tävling utanför det egna distriktet, också erhålla ett godkännande hos det distrikt där tävlingen avses köra. Det lokala distriktet har kunskapen kring smittspridningsläge, sjukvården och myndigheternas lokala rekommendationer som blir avgörande om tävlingen kan köras eller inte.Bakgrund till beslutet:

Vi har på centralt håll senaste veckorna fått många samtal och mail kring tillstånd utfärdade av distrikt för tävling i annat distrikt.

Tillstånden har utfärdats för tävling utanför tillståndsgivande distrikts geografiska område, det vill säga i ett annat distrikt som redan har sagt nej med hänvisning till tagna policybeslut, lokala restriktioner , samråd med sjukvården etc. till tävling.

Eftersom tillstånd givets utan dialog med berört distrikt, skapar det en besvärlig situation för det berörda distriktet i kontakter med föreningar, myndigheter, sjukvård.

I rådande läge måste vi ta hänsyn till varandra och respektera de lokala beslut och policys de olika distrikten lever under i pandemin.

Till er som avser att ge tillstånd utanför det egna distriktet, ni ska definitivt ta kontakt med berört distrikt och absolut följa den policy de har.

Tillståndsgivaren tar också på sig ett ansvar att tillsammans med tävlingsledningen svara upp till regionala bestämmelser, restriktioner och pandemilagen.

Vi har förståelse för er önskan och längtan att få tävla och jobbar hårt centralt för att så snart som möjligt få ge tillstånd. Men tills dess önskar vi att vi håller i och håller ut! 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg