Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen startar projekt för ökad säkerhet i skogen

06 OKT 2021 11:55
Styrelsen har med projektet Ökad säkerhet i skogen beslutat att göra en genomgång kring säkerheten inom sportgrenen rally. 
  • Skapad: 06 OKT 2021 11:55

- Vi har haft en del incidenter det senaste året och det ser vi väldigt allvarligt på, därför startar vi nu ett projekt för ökad säkerhet i skogen. Ett projekt som efterfrågats av både utövare och arrangörer och som kommer börja med en analys av det som har hänt under det senaste årets rallytävlingar, säger Roger Engström, Svensk Bilsports ordförande.

Målet är att utifrån en faktabaserad analys först utreda om det kan finnas saker att förbättra i förfarandet efter en olycka, men även i arbetet med att förhindra olyckor.

- Rally är en otroligt actionfylld sport som utvecklats mycket under bara de senaste åren så för oss är det viktigt att vi är med i den utvecklingen på alla sätt, även inom säkerheten. Vi tror att det behövs uppdateras, förbättras, förenklas och förtydligas i befintliga rutiner, processer och manualer för både arrangörer och utövare, samt att vi måste utnyttja den nya teknik som finns idag med exempelvis trackingsystem i bilarna för att göra tävlingarna säkrare och tryggare, säger Engström. 

Styrelsens beslut om det nya projektet Ökad säkerhet i skogen, presenterades under gårdagen för samtliga distriktsstyrelser vid de numera återkommande månadsmötena som styrelsen har med distrikten.

- De här mötena är viktiga för oss där vi träffar samtliga personer i bilsportens distriktsstyrelser och där vi både kan informera och diskutera om saker som rör utvecklingen av Svensk Bilsport. Det här var en av punkterna igår och jag upplever på de samtal som vi hade att det var en efterfrågad åtgärd som vi nu går i gång med, avslutar Roger Engström.

Projektet som kommer involvera flera utskott och kommittéer får Torbjörn Johansson, Luleå MS som projektledare och ska vara klart för redovisning med en åtgärdsplan till styrelsen vid årsskiftet.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg