Hoppa till sidans innehåll

Sundahl nära historisk trippel i Porsche Carrera Cup Scandinavia

01 OKT 2020 13:03
Han leder mästerskapet med 51 poäng. Är det 55 eller mer på lördag eftermiddag skriver Lukas Sundahl ett stycke racinghistoria.
  • Skapad: 01 OKT 2020 13:03

Då blir den 23-årige smålänningen först med tre raka segrar i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Utgångsläget är bra, det kan jag inte förneka, men fortfarande kan allt hända och jag har inte gått hemma i veckan och förberett någon segerfest, säger Sundahl inför deltävlingen på Mantorp Park 2-3 oktober.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är framme vid säsongens femte och näst sista deltävling Corona-säsongen 2020. Mantorp Park, tänkt som finalarena i den ursprungliga kalendern, tar emot och bjuder, precis som Scandinavian Raceway för två veckor sedan, på tre race! 

Det innebär att det återigen finns 80 poäng att hämta för den som vinner rubbet – båda kvalen och alla tre race med snabbaste varv. Från Anderstorp fick Lukas Sundahl med sig 72 poäng hem till Växjö. Upprepar han den bedriften kommande veckoslut finns det ingen som kan hota honom i finaltävlingen på Ring Knutstorp 9-10 oktober. Då har Sundahl minst 55 poängs ledning med 54 poäng kvar att köra om. Han och Sundahl Racing kan åka till Skåne som mästare och med segerpremien (200.000 kr) på kontot. 

– Det hade varit gött såklart, men man vet aldrig i den här sporten. Jag kan bli påkörd i det första racet på Mantorp Park och sedan kan det vara över för den helgen, säger Sundahl.

Att det ska hända är självklart inget främste rivalen, Pontus Fredricsson, går och hoppas på, men han inser förstås att uppdraget att besegra Sundahl blir svårt. 

– Poängmässigt har Lukas dragit ifrån ganska mycket och han kommer inte riskera att nolla i ett race. Det blir tufft att utmana honom om titeln, men jag kommer självklart att försöka allt jag kan, kämpa för att hålla mästerskapet levande till finalen på Ring Knutstorp, försäkrar Fredricsson som kanske måste göra säsongens bästa tävling för att ha en fortsatt chans att bli mästare.

Och varför skulle han inte kunna lyckas med det? Kapaciteten finns där och att vinna race och mästerskap är det som driver honom. 

– Det är det man strävar efter, det är därför man vill fortsätta, säger han.

Det blir en ny stor TV-satsning i deltävlingen på Mantorp Park. Precis som från Scandinavian Raceway i Anderstorp kommer såväl kval som samtliga tre race att livesändas. Den här gången både i V Sport Motor och i Viaplay. 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg