Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto Anders Mahlstedt / motorphoto.com

Sundsvall Raceway värd för Dragracing-SM

09 AUG 2018 10:26
Den 10-12 augusti arrangeras Dragracing SM i Sundsvall. Två tävlingsklasser har valts ut av Svenska Bilsportförbundet SBF att köra om titeln svensk mästare under en tre dagar lång och direkt avgörande tävling på Sundsvall Raceway.
  • Skapad: 09 AUG 2018 10:26

Bland de anmälda förarna finns förra årets svenska mästare i Competition Eliminator, Daniel Jedborn från Skellefteå. Tävlingsklassen rymmer ett brett spann av olika chassityper, bland dem såväl dragsters som ”doorslammers” (bilar med dörrar). 

I SM klassen Stock Super Stock är inte förra årets vinnare Christer Lidberg från Umeå anmäld, men väl ett 20-tal andra förare från olika delar av landet. I klassen körs serieproducerade amerikanska bilar, från äldre modeller till mer moderna och med olika grad av trimning tillåtet, strikt styrt av regler som även de härstammar från USA.

Juniorerna i klassen Junior Dragster finns också på plats på Sundsvall Raceway, för att köra en deltävling i Dragracing JSM serien. Det är den näst sista tävlingen av sju och finalerna för de unga förarna avgörs i Lindesberg 18-19 augusti. I poängledning inför tävlingen i Sundsvall finns Tindra Christensen från Trelleborg, som är anmäld att delta. De maximalt fem bästa resultaten från de sju deltävlingarna får räknas och flera förare har ännu chans att avancera i poängtabellen.

Tävlingen på Sundsvall Raceway, omfattar förutom Dragracing SM också ett flertal andra tävlingsklasser för både MC och bil. Tävlingen ingår också i Europas största dragracingserie Summit Racing EDRS Series.

Kvalkörningar sker under fredag och lördag. På söndag den 12 augusti är det så dags för utslagstävling sk. eliminering.

Startlistan finns publicerad i tävlingsprogrammet Resultat publiceras under tävlingens gång på sidan www.dragracing.eu

Arrangören SHRA Sundsvall passar också på att uppmärksamma att Dragracing fyller 50 år i Sverige (mer om det finns att läsa i tävlingsprogrammet).

Ytterligare en tävlingsklass har SM status 2018, Pro Modified, som kör en integrerad EM deltävling och SM final tävling på Tierp Arena 24-26 augusti.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link