Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bilsportförbundet tar över Rally Sweden

07 MAR 2022 14:00
Målsättningen är att lyfta tävlingen till den nivå det finländska VM-rallyt håller.
  • Skapad: 07 MAR 2022 14:00

– Rally Sweden är svensk bilsports kronjuvel och är viktig för vår sport att ha kvar i Sverige, säger förbundsordförande Roger Engström.

Köpet av samtliga aktier från delägaren Uvåns Näringslivscenter gör att Svenska Bilsportförbundet (SBF) från och med nu driver VM-tävlingen i egen regi. 
– Det är ett stort åtagande, men det finns väldigt mycket potential i rättigheten och vi är övertygade om att vi kan lyfta rallyt till ännu en högre nivå. Detta är en bra affär för svensk bilsport, både nu och över tid. Detta är en av de finaste idrottsrättigheterna att ha i Sverige, säger Roger Engström.

Till 2022 års upplaga flyttade Rally Sweden från Värmland till Umeå – och tävlingen där blev en stor framgång. Det tecknades då ett avtal med WRC-promotorn som garanterar ett VM-rally på svensk mark även 2023 och 2024.
– Jag är otroligt stolt över hur vi alla gick samman och gjorde den första upplagan av Rally Sweden i Umeå till en succé. En stor eloge till hela organisationen och alla funktionärer som arbetat så hårt för att få flytten till Umeå på plats och sedan första året leverera en så fin paketering av Rally Sweden. Det var mycket snö och is, fint väder, massor av människor både i skogarna och på arenan och en riktigt bra tv-produktion, säger Anna Nordkvist, generalsekreterare på Svenska Bilsportförbundet.

Köpet av tävlingen möjliggjordes tack vare ett avtal mellan parterna från 2011. Den stora delägaren Uvåns Näringslivscenter i Hagfors kliver av samarbetet nu när tävlingen tappat den lokala förankringen.
– För att rädda rallyt kvar i Sverige tog vi tillsammans med förbundet förra året det svåra beslutet att flytta arrangemanget från Värmland. För oss har det varit naturligt att efter det också jobba med en försäljning av våra aktier säger Lars Sätterberg, VD på Uvåns Näringslivscenter AB.

– Vi känner stor stolthet över det vi tillsammans byggt upp under många år Värmland och önskar nu rallybolaget, bilsportförbundet och Umeå lycka till i framtida arrangemang, säger Christina Lundqvist, ordförande Uvåns Näringslivscenter AB

Nu börjar en ny resa för det svenska VM-rallyt. Och det i ny regi.
– Nu är rallyt flyttat till Umeå – främst på grund en mindre osäkerhet kring vinterväglaget – så är det naturligt att vår partner Uvån, baserat i Värmland, lämnar. Vi tackar dem för ett fint och framgångsrikt samarbete, säger Anna Nordkvist.

Det finländska VM-rallyt lockar runt 400.000 åskådare årligen och genererar en bra vinst till det finska förbundet.
– Det visar att det finns en väldigt stor potential i rättigheten och vi är övertygade om att vi kan lyfta Rally Sweden på flera plan. Rally Sweden är viktig för hela vår sport, från förbundsnivå hela vägen ut till de föreningar som har rallyt som en viktig intäktskälla, avslutar Roger Engström.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg