Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jorgen Hjerpe

Svenska mästare för tredje året i rad

05 SEP 2022 08:09
P-G Andersson och Anders Fredriksson lyckades idag med uppdraget att säkra sitt tredje raka SM-guld i den högsta klassen i rally tillsammans med teamet GN Motorsport.
  • Skapad: 05 SEP 2022 08:09

– Vi klarade vår målsättning med råge. Men det var ett svårt rally. Det var riktigt tufft att gå ut först den här gången och trots att vi skulle köra på säkerhet hade jag väldigt många dikeshäng. Men det är otroligt skönt att knyta ihop säcken och ta hem guldet igen, säger P-G. 

Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, körde även i år hela rally-SM tillsammans med det skånska teamet GN Motorsport. Inför finaltävlingen Västrallyt i Trollhättan fattades det bara två poäng för att göra rallyhattrick – säkra tredje raka SM-guldet i den internationella fyrhjulsdrivna klassen. Målet var att köra lite på säkerhet för att inte göra ödesdrigra misstag och trots en kostsam punktering slutade de tvåa i rallyt.

– Punkteringen var ren otur. Jag kom aningen för nära en lecasten som skar upp däcket. I rallyt är det verkligen små marginaler ibland, säger P-G.

De slutade tvåa i rallyt och vann powerstagen. Därmed vann ner de årets rally-SM med 36 poäng före tvåa Jonas Åkesson och 53 poäng före trean Jari Liiten.

– Vi klarade vår målsättning med råge. Även om jag kanske inte är helt nöjd med att bli tvåa, var det en avvägning vi gjorde. Det var ett riktigt svårt rally. Det var riktigt tufft att gå ut först den här gången och trots att vi skulle köra på säkerhet hade jag väldigt många dikeshäng. Men det är otroligt skönt att knyta ihop säcken och ta hem guldet igen, säger P-G. 

Co-driver Anders Fredriksson håller med:
– Så jäkla gött!

Mer information om Rally-SM på www.rallysm.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg