Hoppa till sidans innehåll

Svenska rallyframgångar i Italien

12 OKT 2020 09:03
Italiens VM-rally bjöd på fina svenska framgångar där Pontus Tidemand tog säsongens tredje seger i WRC2-klassen, samtidigt som Tom Kristensson återtog ledningen i Junior-VM efter årets andra seger samt att Oliver Solberg som visade VM-speed.
  • Skapad: 12 OKT 2020 09:03

Med säsongens tredje seger i WRC2-klassen är nu Tidemand i topp i totalställningen.

- Jag är väldigt nöjd och det är bra mästerskapspoäng. Jag har varit första R5-bil hela tiden och jag tycker vi har tacklat det bra och som sagt, det är viktiga mästerskapspoäng. Alla i teamet har gjort ett jättejobb. Så nu får vi se om det blir några fler tävlingar, det är inte helt omöjligt, summerade Pontus Tidemand sin insats till SVT, direkt efter målgång. 

Oliver Solberg, som under stora delar av tävlingen ledde WRC3-klassen och som under sträcka 11 körde in på en sjunde tid totalt. Tyvärr för Solberg fick han sen under lördagen bryta efter att ha åkt av vägen efter en missade inbromsning som gjorde att han fastnade.

- Jag gjorde ett litet misstag som fick stora konsekvenser, men det är så det är och vi pushade hårt och vi visste att vi var lite på gränsen med bilen, men det har känts väldigt bra hela helgen, men tyvärr satt vi fast på sträckan. Inga skador på bilen men, som jag sa, ett litet misstag med stora konsekvenser, summerade Oliver Solberg i SVT:s sändning från VM-rallyt i Italien.

Oliver Solberg startade om på söndagen och visade bra fart genom att vinna sista sträckan och ta en 6:e plats i klassen.

I JVM-klassen var Tom Kristensson överlägsen och klev åter upp i ledning av det mästerskapet efter att i Italien säkrat säsongens andra seger.
- Det känns helt fantastiskt att ta hem segern här på Sardinen. Nu är det bara att blicka framåt. Det är en tävling kvar och vi kommer fortsätta kämpa vidare, säger Tom Kristensson till SVT.

Dani Sordo vann tävlingen totalt för Hyundai.

Mer information på. www.wrc.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg