Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport ingår samarbete med projektet Nej till näthat

04 JUN 2021 08:03
Svensk Bilsport ingår samarbete med projektet Nej till näthat som drivs av Prinsparets stiftelse med syftet att stoppa hot och trakasserier i sociala medier.
  • Skapad: 04 JUN 2021 08:03

Den tillträdande styrelsen vid Förbundsmötet i april satte snabbt två viktiga fokusområden att direkt börja arbeta med, tilliten i rörelsen och att få i gång vår tävlingsverksamhet så fort som möjligheter ges.

Inom fokusprioriteringen tillit ingår nu Svensk Bilsport ett samarbete med Nej till näthat som drivs av Prinsparets stiftelse med målet att arbeta för en tryggare och schysstare, mer empatisk och medmänsklig digital vardag.    

- Tilliten till varandra inom en idrottsrörelse är kanske den viktigaste byggstenen för att en gemensam utveckling ska kunna fortgå. Tyvärr har klimatet inom vår rörelse eskalerat i en negativ riktning där både förtal och personhot förekommit. Det är naturligtvis något vi inte kan stå bakom och behöver arbeta med. Precis som styrelsen satte som en viktig prioriterad fråga direkt efter Förbundsmötet, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport och fortsätter.

- Samarbetet med Nej till näthat blir ett första steg där vi tar hjälp av en extern partner för att belysa, lyfta fram, utbilda och på sikt stävja problemen som vi tyvärr har i rörelsen kring sociala medier.

Målet med samarbetet tillsammans med Nej till näthat är att de ge genom sin kompetens och de pedagogiska verktyg som de arbetar med ska kunna informera, utbilda och föreläsa i bilsportrörelsen och där lära ut vad innebörden och effekterna av nät hat kan bli. Både för den drabbade, men även för den utövande. 
I samarbetet kommer Nej till näthat även att ta fram en handlingsplan för bilsporten.

- Prinsparets Stiftelse har sedan 2015 arbetat med näthatproblematiken och genom initiativet #nejtillnäthat är vår ambition att få fler, personer såväl som organisationer, att arbeta för ett tryggare internet som präglas av empati, medmänsklighet och goda värderingar. Vi är stolta och glada över att samarbeta med Svenska Bilsportförbundet som själva identifierat utmaningen och tror att vi tillsammans kan göra positiv skillnad inom området, säger Kim Waller, Generalsekreterare Prinsparets Stiftelse.

- Dialog och konstruktiv kritik behövs, men när det går över till att bli hat och hot, då är vi illa ute. Därför känns det riktigt bra att vi inom bilsporten nu har en partner inom det här området som vi alla i rörelsen kan drabbas av och som är något vi tillsammans måste få ett stopp på, avslutar Anna Nordkvist.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg