Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport intensifierar miljöarbetet med ny samordnare

04 MAR 2020 09:51
För att stärka bilsportens hållbarhetsarbete kommer Mikael Norén att fungera som miljösamordnare.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2020 09:51

Miljön och klimatet är mer i fokus än någonsin. Den stora sökarlyktan är satt på länder och företag runt om i världen. Men även idrotten är belyst, såväl stora event som Vasaloppet och Rally Sweden till mer närliggande föreningsverksamhet.
För att stärka bilsportens hållbarhetsarbete kommer Mikael Norén att fungera som miljösamordnare.

Mikael Norén som under en tid arbetar med miljöfrågorna inom SVEMO har en tvärvetenskaplig magisterutbildning inom ekonomi och miljö och han besitter en lång erfarenhet av konsultverksamhet, management, projektledning inom miljö- och hållbarhetsfrågor kommer nu även att stötta miljöarbetet inom Svensk Bilsport.

- Att vi nu kan knyta till oss Mikael hållbarhetsarbetet som vi redan arbetar hårt med känns riktigt bra. Den kompetens inom miljöarbete, men även insyn inom idrotten och SVEMO som i mycket påminner om oss gör att Mikael passar oss perfekt, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport och fortsätter.
- Svensk Bilsport har länge arbetat hårt med miljöfrågorna och gjort det bra och vi arbetar idag för fullt med miljöfrågor inom vår Säkerhet och Miljökommitté, men vi måste även bli ännu starkare när det gäller att nå fram till beslutsfattare.

För Mikael Norén väntar en lång lista att ta tag i. Bland annat kommer Norén att vara deltagande i Riksidrottsförbundets nya arbetsgrupp gällande miljö, utveckla och fortsätta arbetet mot kommuner, länsstyrelser och Naturvårdsverket, Bistå Svemo/Svensk Bilsport i strategiskt hållbarhetsarbete, vara stöd till miljökommittéerna inom SVEMO och Svensk Bilsport, samt arbeta vidare med lobbyarbetet i bullerfrågan där även nu flera olika idrotter blivit drabbade.
- Det är en del av det som vi behöver hjälp med. Det finns mer på den listan. Mikael kommer även att vara en kontakt mot klubbarna och lyssnar till deras åsikter i miljö̈/buller/hållbarhetsfrågor, säger Nordkvist


- Vi har inom rörelsen sett en längre tid att vi behöver växla upp med miljöarbetet och då framförallt det som berör det externa arbetet med och mot andra parter utanför bilsporten och med det fördjupa vårt påverkansarbete mot beslutsfattare och andra viktiga instanser, så att vi nu tillsammans med SVEMO och Mikael har den här överenskommelsen passar oss perfekt just nu, avslutar Anna Nordkvist.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png