Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport lanserar tävling om Sveriges smartaste bilförare

19 OKT 2020 11:01
Vem är Sveriges smartaste bilförare? Den frågan vill Svensk Bilsport få ett svar på genom en landsomfattande tävling för alla körkortsinnehavare som nu kan vara med och tävla tillsammans i team med kända bilsportstjärnor.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2020 11:01

Tävlingen bygger på det internationella bilsportförbundet, FIA:s satsning för en säkrare trafikmiljö, där konceptet FIA Smart Driving Challenge är väldens första tävling i smart, säker och miljövänlig körning. Teknologin bakom tävlingen är framtagen av Greater Thans AI som bedömer hur säkert och miljövänligt en förare kör. Initiativet från FIA handlar om att uppmuntra vanliga bilister att utveckla ett smartare körbeteende. Sverige är först ut av bilsportens medlemsländer när Svensk Bilsport nu lanserar ”Sveriges smartaste bilförare”.

- Vi är stolta att var först med detta projekt och hoppas att andra länder följer vårt exempel. Det internationella förbundet arbetar inte bara med tävlingsdelen av bilsport utan har flera projekt för att öka trafiksäkerheten och miljöpåverkan. Att vi nu i Sverige, tillsammans med FIA kan vara med och lansera den här tävlingen som har som mål att få fler att köra säkert i trafiken känns riktigt bra, säger Anna Nordkvist, vd Svensk Bilsport.

Projektet leds av rallyikonen Tina Thörner som tillsammans med några av Sveriges största bilsportprofiler Kevin Hansen, Oliver Solberg, Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson vill engagera svenska bilister att köra smartare, säkrare och miljövänligare. 

- Jag är väldigt stolt över att få leda det här projektet och den här tävlingen. Det är ett fantastiskt sätt för alla bilister att stråla samman under vardagskörningar och därigenom aktivt bidra till att förbättra miljön och öka trafiksäkerheten. Samtidigt får alla deltagare möjligheten att kämpa för vinnartiteln, att bli Sveriges smartaste bilförare, säger Tina Thörner, Project director of FIA Smart Driving Challenge.

Teknologin bakom tävlingen bygger på Greater Thans AI teknologi som i realtid bedömer körbeteende baserat på risknivå och C02 utsläpp.


Vinnaren av den nationella tävlingen ”Sveriges smartaste bilförare” blir direktkvalificerad för att tävla i den globala finalen där internationella bilsportförbundet, FIA kommer att kora vinnaren av titeln The World’s Smartest Driver 2020”.


Appen för att vara med och tävla hittar du här,
app store: https://apps.apple.com/se/app/fia-sdc/id1425748874
google store: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.leanportal.sdc

 

Mer information om Sveriges smartaste bilförare finns här, www.sverigessmartastebilforare.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg