Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport med i vetenskaplig studie om bevarandet av biologisk mångfald

26 MAR 2021 13:10
Just nu pågår Earth Week 22-28 mars och 27 mars är det Earth Hour. Det vill Svensk Bilsport uppmärksamma genom att lyfta vikten av att främja den biologiska mångfalden och minska utsläppen. 
  • Skapad: 26 MAR 2021 13:10

Att främja den biologiska mångfalden är ett av Sveriges 16 nationella miljömål. Motorbanor och andra infrastrukturbiotoper har visat sig vara viktiga resurser för biologisk mångfald, vilket kanske är överraskande för många. Med en mer biologiskt anpassad skötsel kan artrikedomen dessutom öka än mer. 

- Runt våra banor finns omfattande arealer med mark som behöver slås av sikt/säkerhetsskäl. Dessa ytor är därför ofta mycket lämpade och enkla att göra om till miljömässigt värdefulla slåttermarker med hög biologisk mångfald, säger Mikael Norén, Svensk Bilsports miljösamordnare.

I samarbete med Svemo och FIM (det internationella motorcykelförbundet) deltar och bidrar Svensk Bilsport i en vetenskaplig studie som sammanfattar tidigare undersökningar som alla visar att motorbanor bidrar till bevarande av biologisk mångfald. En del i detta är de besök som gjorts hos Svensk Bilsports klubbar angående klubbaktiviteternas möjligheter att bidra till bevarande och utvecklande av biologisk mångfald. Det finns även en redan publicerad tjeckisk studie som påvisar detta, och några motorbanor i Sverige har redan fått naturvårdsbidrag av länsstyrelser och kommuner via Naturvårdsverket.

Gällande utsläpp pågår projekt mot att fasa ut fossila utsläpp kopplade till verksamheten mot 2030. Mer om detta klimatarbete kommer presenteras på Världsmiljödagen den 5e juni 2021.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg