Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Svensk Bilsport miljöcertifierad på FIA:s högsta nivå

23 FEB 2022 10:51
Med beröm för världsledande arbete är nu Svensk Bilsport miljöcertifierade på internationella förbundet, FIA:s högsta nivå. 
  • Skapad: 23 FEB 2022 10:51

- Jag är väldigt stolt över det arbete som genomförts för vår miljöcertifiering med stafettpinne av Mikael Norén och Pär Karlsson. Miljöarbetet är oerhört viktigt i alla led för oss inom Svensk Bilsport och vi innehar nu FIA:s högsta nivå 3-star och blir med det vägledande för andra internationella förbund, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare. 

Revisionen med FIA:s revisor som till vardags även certifierar verksamheter mot bland annat ISO 14001 genomfördes för någon vecka sedan på plats på kansliet i Sollentuna tillsammans med teknisk chef Pär Karlsson och miljösamordnare Mikael Norén. Resultatet blev att Svensk Bilsport erhållit den högsta nivån, "3-star" i FIA:a miljöcertifiering. 

 - Vi började revisionen med att presentera 2021 års "miljöbokslut". Dessutom visade vi exempel på flera aktiviteter, processer och program som gav revisorn en detaljerad översikt över hur vi på Svensk Bilsport avser att uppfylla våra långsiktiga mål och ambitioner, säger Mikael Norén, Svensk Bilsports miljösamordnare.  


Några av de mest betydande delarna i arbete mot en ny FIA-miljöcertifiering var kombinationen av ledarskap och motivation för att lyfta goda exempel, det utvecklade miljöledningssystemet och de pågående projekten. Motorsport för ökad biologisk mångfald-projekten såg FIA-revisorn tydligt som en benchmark-nivå genom ett forskningsbaserat tillvägagångssätt, där Svensk Bilsport leder vägen även i ett globalt sammanhang.
 

- De orden från revisorn blev vi särskilt stolta över, samt att vi tidigare fått bidrag från FIA att genomföra dessa projekt kring biologisk mångfald kring motorsportanläggningar under våren/sommaren 2022, avslutar Mikael Norén. 

Dessutom menade revisorn glädjande nog att Svensk Bilsport har en "benchmark-nivå" som ett riktmärke för andra FIA-certifierade förbund genom vår internt utvecklade "Miljöcertifiering" av lokala klubbar och evenemangsorganisationer. 

Inom kort kommer en inbjudan till bilsportens föreningar och medlemmar om ett Teamsmöte där Mikael Norén kommer informera mer i stort om det miljöarbete och de framsteg som görs inom Svensk Bilsport.


Läs mer här om FIA:s certifiering: Environmental accreditation programme | Federation Internationale de l'Automobile (fia.com)

Se mer här om  Miljöcertifiering - Svensk Bilsport - Svenska Bilsportförbundet (sbf.se)


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg