Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport och Världsmiljödagen

02 JUN 2022 10:09
I år är Sverige värd för Världsmiljödagen den 5:e juni. Världsmiljödagen firas varje år över hela världen den 5 juni. Det är en global kampanj som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.
  • Skapad: 02 JUN 2022 10:09

Syftet med Världsmiljödagen är att öka kunskapen om och mobilisera handlingskraft kring aktuella miljöfrågor. Inför dagen har Naturvårdsverket i uppdrag att samordna aktiviteter och stärka kommunikationsinsatser i hela Sverige.

– Inom Svensk Bilsport vill vi självklart bidra till att skapa engagemang och medvetenhet om denna viktiga dag och hoppas att så många som möjligt vill vara med, säger Mikael Norén, Svensk Bilsports miljösamordnare. 


Temat för Världsmiljödagen 2022 är "Only One Earth" – En enda jord. Det fokuserar på vikten av att leva hållbart i samklang med naturen och på våra möjligheter att ställa om till en grönare livsstil.

– Extra roligt att berätta om på Världsmiljödagen är att Svensk Bilsport fått stort förtroende av internationella förbundet FIA att genomföra ett projekt för att kartlägga biologisk mångfald på tre pilotanläggningar. Sundsvall Raceway, Höljes och Annebergsbanan i Varberg där vi nu är i gång med de första besöken, säger Norén som redan fått rapport från en av biologerna som genomför projektet.
" Människorna i motorklubbarna, bland annat i Sundsvall, är fantastiska - engagerade och lyhörda för nya tankar kring åtgärder för att gynna biologisk mångfald." 

Projektet har också uppmärksammats i Sveriges Radio: Insektsfällor utsatta på racerbana i Kovland - P4 Västernorrland | Sveriges Radio

Bakgrunden till projektet Biologisk Mångfald och motorbanor.
Att främja den biologiska mångfalden är ett av Sveriges 16 nationella miljömål. Motorbanor och andra infrastrukturbiotoper har visat sig vara viktiga resurser för biologisk mångfald enligt biologisk expertis, vilket kanske är överraskande för många. Med en mer biologiskt anpassad skötsel kan artrikedomen dessutom öka än mer. 

– Runt våra banor finns omfattande arealer med mark som behöver slås av sikt/säkerhetsskäl. Dessa ytor är därför ofta mycket lämpade och enkla att göra om till miljömässigt värdefulla slåttermarker med hög biologisk mångfald, säger Mikael Norén, Svensk Bilsports miljösamordnare.

Läs mer om helheten i Svensk Bilsports miljöarbete här: https://www.sbf.se/miljo/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg