Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport tilldelas högsta nivån i FIA:s miljöcertifiering

05 APR 2022 09:32
Svenska Bilsportförbundet har erhållit trestjärnig nivå i FIA Environmental Accreditation Framework."Det är FIA:s högsta nivå på miljöcertifiering".
  • Skapad: 05 APR 2022 09:32

– Det känns verkligen bra. FIA lyfter bland annat i sin redovisning fram ledningens motivation och ledarskap och våra projekt som resultat av certifieringen. Särskilt lyfts projektet om biologisk mångfald som vi nu arbetar med och där en artinventering av ett antal motoranläggningar kommer genomföras under året med start nu i maj, säger Mikael Norén miljösamordnare på Svensk Bilsport.

FIA lyfter även fram Svensk Bilsport som ett riktmärke för övriga internationella förbund med det miljöarbete som genomförs och planeras, bland annat via vår löpande miljöcertifiering av anläggningar/klubbar. 

– Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete för att stödja organisationen att nå sina miljömål, kommenterar Robert Reid, FIA Deputy President for Sport.

Även Rally Sweden har tilldelats den högsta miljöcertifieringen.
Drygt en månad efter VM-rallyt har nu Rally Sweden fått ett viktigt kvalitetskvitto då FIA återigen givit Rally Sweden högsta betyg, tre stjärnor, i sin miljöcertifiering. Detta efter en revision som gått igenom miljö- och klimatarbetet på 17 olika områden med allt från transporter och energi till kemikalier och vattenfrågor.

– FIA har höga mål och det är fantastiskt att se hur våra partners och event tar steg. Rally Sweden gör ett väldigt, väldigt bra arbete i de här frågorna och är helt klart ett av de ledande eventen i WRC, säger Robert Reid.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg