Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport tillsätter 800 000 kronor till SM och RM

30 APR 2021 10:19
Styrelsen har tidigare kommunicerat sina två kortsiktiga fokusområden; tillit i rörelsen och att få igång tävlingsverksamheten. Nu tillsätts pengar för att underlätta arrangerandet av mästerskapstävlingarna.
  • Skapad: 30 APR 2021 10:19

Idrottsrörelsen har som många andra områden stannat av eller helt slutat med sin verksamhet under pandemin. Svensk Bilsport har en kontinuerlig och bra dialog med RF, utskott, promotorer och utövare - samt med olika övriga intressenter och under den pågående pandemin har Svensk Bilsport valt att följa de lagar, regler och rekommendationer som utfärdas från Regering, Myndigheter och Riksidrottsförbundet (RF). Våra 15 olika sportgrenar har, precis som vi utövare, olika förutsättningar för träning och tävling. Ofta beroende på olika regionala regler och förordningar, men även på en smittspridning som varierar över landet och över tid. 

Riksidrottsförbundet tillsammans med sina specialidrottsförbund har arbetat hårt för att Sveriges idrottare ska kunna utöva sin idrott på seniornivå vilket har lett till det beslut som gäller att seniorer kan utöva idrott på elitnivå, för bilsporten SM och RM-arrangemang.

Men det är fortsatt en komplex och i många fall helt ny och krävande situation för en förening att arrangera smitsäkra mästerskapstävling i coronatider. 

Att få igång tävlingsverksamheten så fort som möjligheten ges, där arrangerande förening känner trygghet med att genomföra tävlingar, är av hög prioritet för Svensk Bilsports styrelse. I linje med det beslutet tillsätter man nu ekonomiska resurser på totalt 800 000 kronor för att garantera att arrangerande föreningar av årets SM och RM ska kunna genomföra sina tävlingar utifrån rådande rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten.

- Både styrelsen och jag är helt eniga i att verksamheten på SM och RM-nivå har vi möjlighet att utföra utifrån de rekommendationer som finns. Vi har ett år av erfarenheter bakom oss med coronan och vi känner även ett hopp om en tillbakagång till en något mer normal verksamhet. Arrangerande förningar ska inte behöva ställa in sina tävlingar på grund av ekonomi, därför tillsätter vi nu extra resurser till dem som eventuellt kommer att behöva det, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport.

Något mästerskap har haft sin premiär och för andra sportgrenar är den någon vecka bort. Men det finns även de grenar som avvaktat att sätta en mästerskapskalender. Nu hoppas Svensk Bilsports ledning att de tillsatta resurserna ska kunna hjälpa så att fler mästerskap inom bilsporten kan köras under 2021.

 För att förtydliga riktlinjer samt ge stöd till arrangörer har Svensk Bilsport beslutat att:

  • avsätta 800 000 kr för att stödja SM/RM arrangemang
  • Stödet administreras av Generalsekreteraren i samråd med respektive sportgrensutskott - och ges efter varje arrangemangs förutsättningar.

Därtill påbörjar nu Svensk Bilsport arbetet tillsammans med sportgrensutskotten med att ta fram tydliga sportgrensspecifika cronaprotokoll som ska underlätta för arrangörer samt nästa vecka föra dialog med distrikten och utskotten om hur vi ska återstarta sporten.

Den 17 maj förväntas nya rekommendationer komma för idrotten.

- För Svensk Bilsport är det en viktig satsning som görs på det som vi alla längtar efter. Tävlingar. Och vi har en hel del mästerskap med arrangerande föreningar som vill komma igång. Hur fördelningen av pengarna ska ske kommer bli en samordning och bedömning tillsammans med sportgrensutskotten och mig. Jag ser verkligen fram mot att bilsporten kan rulla igång igen. Vi behöver det nu, avslutar Anna Nordkvist.

 
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg