Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport växer och rekryterar personal

02 DEC 2021 10:52
Svensk Bilsport växer och söker personal till nya avdelningen för Teknik, Säkerhet och Miljö med fokus på säkerhet.
  • Skapad: 02 DEC 2021 10:52

Det är inte bara tävlingar och pokaler som gäller för oss. Svensk Bilsport är på frammarsch på flera ställen med nya projekt kring säkerhet i skogen och fossilfri bilsport samt att vi genomför en organisationsförändring för att kunna arbeta mer verksamhetsinriktat. Därför söker Svensk Bilsport nu dig som vill vara en del av den nya avdelningen för teknik, miljö och säkerhet med fokus på säkerhetsfrågorna.

Svenska Bilsportförbundet består av 16 grenar och har cirka 100 000 personer, som är medlemmar i någon av de ca 400 klubbar, som är anslutna till Bilsportförbundet. Totalt har drygt 16 000 förare giltig tävlingslicens och ytterligare 30 000 personer är licensierade funktionärer. Bilsport är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt instegsaktiviteter, som enklare tävlingsformer, där vem som helst kan tävla med sin egen personbil.

Styrelsen för Svensk Bilsport har sedan tillträdet april 2021 satt fokus på två viktiga framtidsfrågor. Att bli fler inom bilsporten, i förening, som funktionär eller förare. Och att i det arbetet få in fler yngre resurser till sporten, på alla funktioner är den ena. Den andra är Fossilfri bilsport. Hur ska Svensk Bilsport bli en del av den nya utvecklingen inom bilindustrin och inom tävlingsverksamheten? Den frågan blir en del av arbetet i den tjänst vi nu rekryterar till. 

Från nyåret kommer Svensk Bilsport att gå in i sin nya organisation, där Teknik, Miljö och Säkerhet blir en ny avdelning. Till avdelningen söker vi nu en person som vill vara en viktig del i den utveckling som bilsporten står inför, inom just Teknik och Säkerhet där fler projekt nu pågår. Utöver det möter vi framtiden med projekt kring fossilfri bilsport där den nya tjänsten blir en nyckelperson.

Tjänsten är delvis ny där du utöver ansvaret för tävlingsfordons dokumentation även kommer ha ett stort fokus för säkerhet där arbetet kommer att handla om att:

-gemensamt verka för en säkrare idrott, oavsett vilken roll vi har inom förbundet,

- incidentrapportering och analys,

- arbete med den tekniska utvecklingen för motorfordon och för utövarnas personliga skyddsutrustning,

- faktorer som rör säkerheten på våra banor när dessa byggs eller förändras

- analysera och utvärdera framtidsfrågorna, vad blir viktigt framåt

- krav på sjukvård, och att dessa efterlevs

Tjänsten innebär även att ha kontakt med ideellt verksamma inom avdelningens områden, så som exempelvis besiktningspersonal och kommittéerna, men även kunna ta huvudansvaret i samarbeten med kommersiella aktörer. Då tjänsten delvis är ny har du stora möjligheter att själv utveckla den.

Vi tror att för att lyckas i tjänsten är det bra att du har kännedom om säkerheten i bilsporten. Erfarenhet från föreningslivet är meriterande. Du är en noggrann och strukturerad person som har lätt att samarbete med människor och som är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god erfarenhet av att bedriva projekt med allt vad det innebär från planering, leverans och uppföljning och behärskar engelska i tal och skrift.

Du är en person som passar in i en mindre organisation där kommunikation och samarbete är nyckelord för att lyckas. Det är också viktigt att du är van att arbeta självständigt och kan hantera både små och större uppgifter parallellt. Ibland även uppgifter som kan ligga något utanför din vanliga tjänst. Du delar idrottens värderingar och brinner för att nå uppsatta mål. 


Anställningstyp/arbetstider
Tills vidare
Heltid
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning, Tjänsten tillsätts efter överenskommelse.
Resor i tjänsten och arbete på kvällar och helger förekommer.

Ersättning
Fast lön, kollektivavtal finns.

Så ansöker du
Ansökan ska vara Svensk Bilsport tillhanda senast 14 januari 2022.
Frågor besvaras av Teknikchef Pär Karlsson, e-post: This is a mailto link
CV och personligt brev mailas till Pär Karlsson på ovan nämnda adress. 

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under processen.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg