Hoppa till sidans innehåll

Sveriges smartaste bilförare är igång

02 NOV 2020 07:36
Just nu rullar tävlingen Sveriges smartaste bilförare igång med sin första tävlingsvecka. Redan är intresset stort att vara med och tävla om en direktkvalificering för medverkan i den globala finalen.
  • Skapad: 02 NOV 2020 07:36

Allt som krävs för att vara med är att ladda ner appen och välja en teamleader att köra med. Parkoppla mobilen via bluetooth med din bil och börja tävla. 

- Riktigt roligt att se att så många redan har hoppat på och vill vara med och tävla i sin vardag. För det är det som är styrkan med den här tävlingen, förutom att vi lär oss köra säkrare och mer miljövänligt så kan alla vara med och tävla på sin egen hemmaplan, säger Tina Thörner, Project director of FIA Smart Driving Challenge och fortsätter. 

Mellan veckorna 44-47 pågår tävlingen Sveriges smartaste bilförare. Varje vecka koras en vinnare som blir inbjuden till Svensk Bilsports eventdag. För att kvalificera sig behöver den som tävlar köra minst 10 km i veckan. Som teamleaders finns några av Sveriges största bilsportprofiler Kevin Hansen, Oliver Solberg, Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson som alla vill engagera svenska bilister att köra smartare, säkrare och miljövänligare.  

- Vi såg redan förra året på vårt lilla test under Rally Sweden att det fanns ett intresse för detta och nu när vi tillsammans med Svensk Bilsport kan köra det fullt ut känner jag att vi är på helt rätt väg, avslutar Thörner. 

Mer information om Sveriges smartaste bilförare finns här, www.sverigessmartastebilforare.se

Tävlingen bygger på det internationella bilsportförbundet, FIA:s satsning för en säkrare trafikmiljö, där konceptet FIA Smart Driving Challenge är väldens första tävling i smart, säker och miljövänlig körning. Teknologin bakom tävlingen är framtagen av Greater Thans AI som bedömer hur säkert och miljövänligt en förare kör. Initiativet från FIA handlar om att uppmuntra vanliga bilister att utveckla ett smartare körbeteende. Sverige är först ut av bilsportens medlemsländer när Svensk Bilsport nu kör tävlingen ”Sveriges smartaste bilförare”.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg