Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANETA ROZMUS

SVT sänder upplösningen av SM i Rallycross

10 AUG 2021 13:58
Till helgen avgörs årets SM i Rallycross i Arvika. Fyra SM-klasser ska kora sina medaljörer samt två direktavgörande SM. Samtidigt avslutas årets serie av Rally X Nordic. SVT sänder semifinaler och finaler på söndag med start 14:00.
  • Skapad: 10 AUG 2021 13:58

Värmland och Arvika är ett stort rallycrossfäste inom svensk bilsport med bland annat trefaldige världsmästaren Johan Kristoffersson som en son från bygden. Kristoffersson som kommer till tävlingen för att försvara sitt SM-guld från 2020 i Supercar-klassen. En klass som avgörs under endast en tävling till skillnad från övriga som körts som en serie.

Till helgen kommer medaljer av nationell glans att utdelas när SM-serierna ska avgöras på den 1150 meter långa rallycrossbanan. Tävlingen pågår med kvalheat under fredag till söndag förmiddag. Från klockan 14:00 börjar semifinalerna och finalerna köras. Semifinaler och finaler som sänds live i SVT.

- Rallycross är en actionfylld sport som med sitt tävlingsupplägg med snabba heat passar TV-formatet väldigt bra. Vi såg efter fjolårets sändning av finalerna då att det lockade många tittare och skapade ett bra engagemang framför TV-skärmarna. Så det känns verkligen bra att vi även i år kan bjuda på bra motorsport när vi tar både Rally X Nordic och SM i mål, säger Ulf Nilsson ansvarig projektledare på SVT Sport.


- Vi har ett bra samarbete med SVT och att vi kan arbeta ihop med att få till livesändningar från årets finalhelg, känns också riktigt bra. Vi har under hela året haft bra tittarsiffror på förbundets egen TV-kanal, att vi nu når ut till en betydligt bredare målgrupp blir ett perfekt avslut för årets nationella rallycross-säsong, säger Jörgen Ekwall, marknadschef Svensk Bilsport.

Att det väntar tuffa fighter under finalhelgen råder det ingen tvekan om. Det är långt ifrån avgjort i de flesta klasserna. I 2150 leder Klara Andersson bara fyra poäng före David Hjertberg och där bakom jagar fjolårets segrare i klassen, Björn ”Putte” Alvarsson.
En spännande eftermiddag väntar i SVT på söndag med star klockan 14:00.

Rallycrossen från Arvika ses live i SVT.
SVT play söndag 15 augusti kl. 14.00- 17:55. och i SVT 1 från 17:00 till 17:55.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg