Hoppa till sidans innehåll

Syskonen Bäckman kör två olika mästerskap 2022

21 FEB 2022 08:51
Syskonen Andreas och Jessica Bäckman från Boden presenterar idag sin storsatsning att de under 2022 kommer att köra i varsitt mästerskap, STCC och ADAC TCR Germany.
  • Skapad: 21 FEB 2022 08:51


– Senast jag körde i Tyskland blev jag tvåa på Hockenheimring och nära min första vinst. Mitt mål med säsongen är att fajtas om topp placeringarna i mästerskapet och ta min första vinst i TCR, säger Jessica Bäckman.

Andreas och Jessica Bäckman har trots sin ringa ålder redan nått stora framgångar inom gokart, rallycross och racing. Under 2018 tävlade de båda i STCC och den brittiska motsvarigheten TCR UK, där Andreas bland annat tog sin allra första racingseger och slutade på en tredjeplats i mästerskapet. Jessica lyckades knipa en pallplats på Brands Hatch och blev därmed första kvinnan i TCR UK att ta en pallplats och slutade även fyra i mästerskapet. 2019 tog syskonen steget upp i Europa serien och tävlade även där 2020. Under åren har Andreas tagit flertal vinster och pole-positions i Europamästerskapet, medan Jessica har lyckats ta pallplatser i 4 olika TCR mästerskap. Hon skrev även historia som den första kvinnan någonsin att knipa en pallplats i TCR Europe 2019.

Satsningen mot mästerskapstitlarna i Sverige och Tyskland
Förra årets äventyr i VM för TCR-bilar, FIA WTCR, var ett tufft år för syskonen där teamet hade svårt att anpassa sig till en ny bil, och syskonen inte kunde visa sina potentialer som förare. Till årets säsong har istället syskonen gått en helt annan väg. De senaste fyra åren har Jessica och Andreas kört i samma mästerskap, men nu är det officiellt att i år kommer de inte tävla mot varandra utan i två olika länder och mästerskap. Andreas gör comeback i det svenska mästerskapet STCC (Scandinavian Touring Car Championship), där han senast gjorde full säsong 2018. Jessica gör sin första hela säsong i det tyska mästerskapet ADAC TCR Germany, där hon gjort flera framgångsrika inhopp tidigare och även tagit en pallplats.

Andreas kommer att tävla för mästerskapsvinnande teamet Lestrup Racing Team, och har tillsammans med teamet höga målsättningar inför 2022:

- Det känns spännande att vara tillbaka i STCC och svensk racing igen. Efter ett inhoppet i höstas i STCC på Mantorp så fick jag visa vad jag kan i en konkurrenskraftig bil, vilket väckt intresse hos flera team under vintern. Det blir en spännande satsning 2022 där vi siktar mot att ta hem mästerskapstiteln i STCC tillsammans med Lestrup Racing Team, säger Andreas Bäckman.

Jessica kommer att tävla i en Hyundai TCR-bil för ROJA Motorsport med målet att köra hem sin första vinst i TCR 2022:

- Det ska bli roligt att tävla i TCR Germany igen, jag gillar både tävlingsupplägget och banorna. Senast jag körde i Tyskland blev jag tvåa på Hockenheimring och nära min första vinst. Mitt mål med säsongen är att fajtas om topplaceringarna i mästerskapet och ta min första vinst i TCR, säger Jessica Bäckman.

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg