Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Ta chansen och bli nästa rallystjärna

29 NOV 2021 13:12
FIA Rally Star är internationella bilsportförbundets satsning på att få fram en förare som ska köra Rally-VM i ett fabriksteam 2024. Uttagningarna börjar nu i Sverige och det första steget körs digitalt.
  • Skapad: 29 NOV 2021 13:12

Med fyra nedslag från norr till söder kommer Svensk Bilsport gästa Swedolbutiker med det nya simulatorsläpet som är framtaget. Ett släp med sex stycken simulatorer. Här kommer förarna att köra en WRC-sträcka. Bästa tiderna går vidare. För den som inte kan delta på någon av de fyra fysiska platserna kan man vara med hemifrån och tävla i Rally at home. En chans som många redan har tagit.


Den digitala uttagningsturnén är ett samarbete mellan Svensk Bilsports huvudpartner Teng Tools och deras återförsäljare Swedol.

- TengTools har i många år samarbetat med olika racingteam inom bilsporten och vi tycker det är jätteroligt att nu få vara en del av FIA Rally Star och vara med på att leta fram Svensk Bilsports nya rallystjärnor, säger Stian Ström, Director Marketing & Business Development på TengTools.


Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå är städerna som kommer få besök av ett släp fult av simulatorer. Den snabbaste från varje stad kommer gå vidare till steg två. Det gör även den tjej som varit snabbast totalt, samt de två snabbaste som tävlat hemifrån i Rally at home, samt några wild-card som kommer få chansen.

Steg två genomförs under en helg i januari med en shout out där förarna kommer köra crosskarts och genomgå en del övriga tester för att övertyga att de är rätt person att bli en rallystjärna.

Därifrån skickas sex stycken till en kontinentalfinal där de möter förare från flera länder. Från kontinentuttagningarna går en person vidare från respektive kontinent till FIA Rally Star-programmet.

- Det här är ett intressant och världsomspännande projekt som FIA startat för att försöka få fram nya rallystjärnor. I praktiken innebär det att en person kommer starta med att vara bra hemma vid datorn och sluta med att köra rallybil i junior-VM. Det tycker jag är en kul satsning, säger Lars Jonsson, Svensk Bilsports projektledare för FIA Rally Star.

För att delta måste personerna vara mellan 16 och 26 år. Det är för att en vinnare inte ska vara för ung för att få tävla och inte för gammal för att delta i junior-VM.

Femtio kronor kostar det att ta chansen att vara med bland de som kan bli en framtidens rallystjärna.

Svensk Bilsport kommer gästa Swedols butiker enligt nedan.

8 dec - Göteborg, Västra Frölunda
10 dec – Malmö, Fosie
14 dec – Stockholm, Sätra
16 dec - Umeå

För den som tänker köra på plats bör tid bokas i förväg.

Mer information om den svenska uttagningen av FIA Rally Star finns att läsa här.
https://se.fiarallystar.com/en


För den som tävlar hemifrån finns mer information här.
https://fiarallystar.com/en/rallyathome-challenge-16

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg